• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте

Преди време бях писал във форума и Сега искам отново да споделя впечатленията си от
горелка IVG.Имам къща 180 м2 отопляема площ и 200 л. бойлер близо до Бургас.
Миналата зима изкарах с по малко от пет тона пелети без никакви икономии .Тази есен ми препоръчаха
костилки от череши 240 лв./ тона. Горелката работи уникално добре разхода няма да надвиши този
на пелетите.И както преди бях казал не се колебайте сменяйте въглищата с пелети.
lusynik - специалист
Става.Става и с царевица-който квато цена намери.Може и с костилки от маслини-80 евра/тона и разбира се миксове всякакви.
LazarGanev - "Велик майстор"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 39#p489439
Ще повторя въпроса и тук, хората отвориха цяла тема, посветена на проблемите на тази горелка - кой трябва да разбира от настройките на тази горелка, кой трябва да ги прави, колко често, и защо постоянно има оплакващи се, питащи за настройките, най-различни настройки се разпространяват като апокрифна литература по пощите. Толкова ли е капризна горелката към разнообразието на пелети, защо всяка горелка няма определен сервизен специалист, който да е отговорен за правилната и работа, така че клиента като не е доволен да има към кого да се обърне, а не да плаче по форумите?
lusynik - специалист
Не хората,а аз отворих темата.Това беше продиктувано от желанието ми да избегна постовете ти ,в които открито рекламираш продуктите на фирма с която очевидно си свързан.Исках тази тема да се чете от хора които реално имат ТОЗИ модел горелка и при появата на проблем,взаимно да си помогнем.Форума е Направи си сам.Ясно е,че в този ценови клас компромиси се правят,но не мисля,че е фатално.С малко повечко мислене,опити,настройки,човек НЕ специалист,може да постигне страхотни резултати с ВСЯКАКВИ пелети и миксове с тази горелка.Казвам го от позицията си на човек,който няма финансив интерес в тази област,няма и подготовка в областта на топлотехниката.
Последна промяна от lusynik на ср фев 06, 2013 7:37 pm, променено общо 1 път.
lusynik - специалист
Допълнение към горното.Питат хората за настройки на фероли и GP.Не съм видял постове "от постоянно оплакващи се".Това за апокрифната литература-няма въобше да го коментирам.И накрая:горелката не е капризна,тъкмо обратното.Горил съм успешно пелети от слама,сънчоглед,всякакви от местни производители,пълни с пирони,болтове,гресьорки и пр.,костилки от череши,вишни и маслини,царевица.До момента горелката ми работи безотказно./чукам на дърво/Естествено,играл съм си с настройките.Няма как да е друго.Но,резултата е повече от добър за мен.Не знам за фирмена политика,но тази горелка може да се монтира на всеки котел.Това може да си го направи всеки САМ.Естествено,че има и сервизни инженери,към които може да се обърнеш в случай,че не се справяш сам.Много още може да се пише по темата,но не мисля ,че си заслужава да се спори.И наистина последно,много моля да не осираш темата ми със скрита и явна реклама.Ако имаш мнение и решение на даден проблем,спокойно можеш да го изложиш.Ще се радвам да споделяш опитат си,но само толкова. Жив и здрав!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
lusynik написа:
Не хората,а аз отворих темата.Това беше продиктувано от желанието ми да избегна постовете ти ,в които открито рекламираш продуктите на фирма с която очевидно си свързан.
Отговорих ти в другата тема, ама явно не ти е достатъчно, ще ти отговоря и тук.
Това, че не съм писал досега, означава, че съм нямал какво да кажа, а не ти си ми избегнал постовете - това е смешно :) . Темата я чета. Радвам се, че си постигнал резултати, че намираш време и нерви, че имаш познания да си играеш с настройките и да експериментираш, но малко хора са като тебе. Повечето искат да вземат нещо работещо и да не се занимават с настройки и дебнене. Вярно, че форума е Направи сам, ама горелката не е, поне не се продава за такава. Не съм свързан с никой производител, не получавам пари за реклама, нито процент от печалбата му :-D . Ако ти произвеждаш качествен пчелен мед, аз си купувам от тебе и го похваля на трето лице, това означава ли, че съм свързан с тебе? След като аз държа на името си (а то е така) - ще си позволя ли да ти рекламирам меда, ако той не е хубав? Защо да го правя? Какво ще си помислиш за човек, който си купува мед от супермаркета, само защото Лазар похвалил твоя мед? :-D
lusynik - специалист
Всеки има право на мнение!Ако искаш нещо доказано на пазара,цакаш съответната сума и получаваш устройство и потдръжка които работят с всякакви пелети и в всякакви условия.Няма нужда да се опитваш да създадеш нещо с двете си ръца.Примери много,стига човек да поразрови.Ценово също.А относно хората които " не се занимават с настройки и дебнене",предполагам,че този форум не е от интерес за тях.Те са друга бира.Повтарям,че форумът е Направи си сам!!!Тук хората споделят идеи,хрумвания и опит,без да се опитват да го налагат на останалите.Тук не би трябвало да се дебнат евентуални клиенти и да се рекламира каквато и да е стока или услуга с комерсиална насоченост.От прочетеното до момента е ясно,че ти професионално се занимаваш с топлотехника и не би следвало по-никакъв начин да използваш форума за реклама да даден продукт или фирма.Видно е ,че правиш точно обратното и то доста агресивно.Приканвам те още веднъж да не замърсяваш темата ми с излишни и не по темата постове.
lusynik - специалист
До Пелетко.Да разбирам ли,че е пусната керамика която вече е устойчива на температурата и на механичните натоварвания?Може ли да се поръча при диларите и на каква цена?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: