Тани - модератор
Кабелите обикновено се прекарват в гофре , което минава зад профилите на определена от тебе височина . За какво ти е канал? Стената ти е куха и без това, а като искаш си прекарай 30 гофрета в нея - не ти трябват канали!
KrazyIvan - помощник
винаги има кабели който впоследствие ще бъдат опанати. нищо не се знае след 2 години примерно какво кабелче ще ми трябва или така ще се разместят мебилите че TV-то,ПС-то, колоните или там кво е ще иде на другия край на стаята - няма да ми стърчат кабели.

затова целта е да е кухо под лайсната, махам ласната слагам кабела или го премествам на другото място и готово.
pesho - специалист
ма ти верно си KrazyIvan...в твоя случай от дет и да тръгнеш-все стигаш.............под кривата круша...ай със здраве..
Тани - модератор
Е нали за това са гофретата! Ти разбра ли за какво ти говорих горе? Ако не , да снимам!
KrazyIvan - помощник
то с гофретата ясно.
но оделни искам да направя и отдолу друг канал (като тази пламасовите които скриват кабелите, това е червено на картинката)

или пък може и да не съм те разбрал.

този въпросния канал от какво да го направя. Дали ще стане с тези пласмасовияте които се слагат за скриване на кабели

Изображение

само че да се монтиран зад лайсната и под перлита и пода и стената
т.е червеното да е този бял канал от снимка 1.
зе стане ли така или трябва него по здраво, дали няма да се огане то натиска върху пода

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (21.68 KиБ) Видяна 7202 пъти
Тани - модератор
Ако чак толкова държиш задължително да имаш кабелен канал , който да се отваря целия има такива ъглови лайсни с интегриран канал .
KrazyIvan - помощник
е в краен случа може да го направя за почва от нивота на пода, а не под него, и това ще стане с тези пласмасови канали. самоче ще 5х3 см канала, а не 8х3 см
и даже може лайсната да я залепя направо върху капака на канала :shock: така маи ще стане най-лесно
KrazyIvan - помощник
Тани написа:
Ако чак толкова държиш задължително да имаш кабелен канал , който да се отваря целия има такива ъглови лайсни с интегриран канал .
мерси ще потърся такива да видя дали ме устройват като размери
Относно кабелите за РС можеш да си сложиш ларлез рутер така няма да има никакви кабели до компютъра ти . И ще си решиш проблема с РС -то . А за кабелната телевизия може да си прецениш до каде да имаш изводоии да си ги направиш с равносторн сплитер , ако има загуби (винаги има ) можеш да си слойиш усилвател и да ти е сигнала супер.
Това е моето мнение относно кабелната и интернета .
KrazyIvan - помощник
Wirelеss е доста по бавен от LAN. пък и си предпочитам LAN особенно за дектоп PC.
За TV ще правя сателитна във всички стаи, а там трябва отделен кабел до всяка чиния/конвертор, също и отделн кабел ако има мотор.
При PC ми е ясно що с това се знанимавам, а сателитите са ми хоби.
Оделно ще има разни други кабели за какво ли не, датчици, колони, тръбите за парно това ще го сложа в гофрети на около 30-40 см от пода. Но все пак винаги има кабели който излизат в последствие и затова много държа да си направя канал зад первазната лайсна.
В момента още съм в процес на къртене и има време да мисля кое как да стане, но като затворя с кнауф стените ще е късно.
За това по добре рано отколкото после да се чудя къде да скрия някой кабел.

Тема "От каде се започва..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: