• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Колега прободния трион се контролира доста по сложно от ръчния циркуляр за да направиш прав срез за това и е по добре с ръчния циркуляр, а тоя прободен за 15 лв. не знам от каде ще го вземе :-)

Както и да е де всеки си дава мнението а човека си решава как да го направи.
PIP - майстор
Ръчен цинкуляр със ситни зъби или нов остър ръчен трион ще свърши работа. И след това, ако намериш ръчна фреза да ги 'довършиш' най-добре. Където има малко да се взима може и направо с ръчната фреза.
todor_velikov - специалист
аз мойте ги отрязъх с обикновен трион и смея да твърдя че са равни :wink:
Харалампи - специалист
todor_velikov написа:
аз мойте ги отрязъх с обикновен трион и смея да твърдя че са равни :wink:
Ми ще стане ами, такава врата, дето я описва Каманака, няма да се нащърби въобше нито от прободен трион нито от обикновен, щото отгоре и отдолу има фазер. Взема се със шкурка ръба дето се е разръфал и готово. А за такъв трион за непрофесионални цели може да се намери на много ниска цена.
Стоун сигурно отдавна си е оправил вратите а пък ние си спорим :lol:
housedoktor - майстор
Най -добре да се използва ръчен циркуляр с нов диск за финно рязане .Много е важно да се работи откъм периферията към центъра/при рязане и рендосване/Съветвам за водач на циркъляра да се използва нивелир/мастар прикрепен със стеги,или фабри4ният водач на машината.Ако е необходимо след рязането се заглажда с ел.ренде или шлайф.Успех -и ако имате въпроси питаите,това съм го правил многократно
Artur Dent - напреднал
Явно никой не е рязял със зеге ... А Аз рязях и знаете ли какво се получчи - ? Ножчето му не е достатъчно дълго !!! Та да си дойдем на думата - Камъче, мериш колко да отрежеш и с остър пасвател /надявам се знаеш какво е това/- цъка, цъка, цъка... ги отрязваш. Ако се наръфа лекичко не е проблем - малко шкурка и готово. Аз рязах една врата с около 4 см. Летвата и падна и след отрязването пъхнах и залепих нова. Това го споделям поради факта, че не съм се озорил много щото рязах само ПДВ-то /плоча от дървесни влакна/. Ако на теб ти трябва елиминиране на 2-3мм - то вземи ренде. Може и лентов шлайф ама е скъпа машинка.
Тани - модератор
Artur Dent написа:
Явно никой не е рязял със зеге ... А Аз рязях и знаете ли какво се получчи - ? Ножчето му не е достатъчно дълго !!! Та да си дойдем на думата - Камъче, мериш колко да отрежеш и с остър пасвател /надявам се знаеш какво е това/- цъка, цъка, цъка... ги отрязваш. Ако се наръфа лекичко не е проблем - малко шкурка и готово. Аз рязах една врата с около 4 см. Летвата и падна и след отрязването пъхнах и залепих нова. Това го споделям поради факта, че не съм се озорил много щото рязах само ПДВ-то /плоча от дървесни влакна/. Ако на теб ти трябва елиминиране на 2-3мм - то вземи ренде. Може и лентов шлайф ама е скъпа машинка.
Явно нЯкой не е рязал с подходящия консуматив :-D Ножчето си е достатъчно дълго и не наръфва нищо!

А за пасвател наистина не съм чувал или просто го знам под друго име! Все пак не се занимавам професионално с дърводелство. Може ли снимки или линк към този инструмент?Благодаря предварително!
Takezo Sensey - модератор
Artur Dent написа:
след монтажа на ламината , свалих 1 см, от вратата със ЗЕГЕ , но :wink: , един мастар хванат с две яки дърволедски стеги за линеал , ножче за метал да взима по по малко и .....перфектен резултат разбира се
Artur Dent - напреднал
Мдааааа.... Ще ти кажа за пасвателя, ако ти първо ми кажеш за зегето... Колко ти е дълго консумативчето и колко ти е дебела вратата? и от къде взе това дълго ножче???
А пасвателя е онова малко правоъгълно трионче, с малки зъбчета, с което навремето се режеше ламперия и паркет. Ако още не си се сетил , ще потърся снимки.
Тани - модератор
:-D Знаех си.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 7&start=45

Виж последното мнение :-D :-D :-D

А за ножчето- ще снимам след обяд и ще го пусна довечера!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Отрязване на врати - как? ВЕЧЕ И НАГЛЕДНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: