• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Така е за електромерите с дистанционно отчитане.
Относно бъзикането не електромера - възможно е но не е нужно да се бара и електромера в подстанцията. :-D
:partyman:
Чаро - Акълия
Елате ме ритнете. Всяка година (януари) периода е по-голям заради празниците и почивните дни. Никой няма да се сурне на 01 януари да засича...
Добре, приемаме го.
Ама моята сметка е дубъл. Засичам електромера и показва реално- тока е консумиран.
Къде е уловката?
marian1 - майстор
Според мен, голямата сметка въобще не е от празниците - какво миналата година не е имало новогодишни празници ли? Ами който е бил на гости по празниците - защо и при него е така? ... Или някой ще ми каже че тази година температурите са по ниски от миналата? Миналата имаше около 1 седмица с температури около -24-26-20 .... Сметката е по висока с 60 лв (159лв е сега) спрямо миналогодишният период :lol: Според мен, предишният, а не сегашният месец, някой е писал по ниски сметки, възможно е инкасатора да е в празници, възможно е да е политика на компанията - около празниците да имаш пълно щастие, и ниска сметка, и сега са изравнили сметката :lol: макар да не вярвам да те спонсорират от чез.... начи подозренията падат върху инкасатора - но пък той ходи с електронен уред като се замисля - едва ли би си позволил на своя глава, всичко се отчита.... оф не знам, те сега ще са много точни в следващото отчитане, защото всички ще дебнем :lol:
fbr - майстор
Инкасатора няма как да ти въведе във уредчето каквото и да е било, понеже не ти знае старите данни. А когато въведе данни които са с драстична разлика уредчето изписуква , за да се погледне по-внимателно. Причините са комплексни дето се казва. Цената е по-висока с 13% Специално моят отчетен период е с 7 дена по-голям. Едно на ръка ниските температури по празниците, когато настроението беше приповдигнато, и не се замисляхме много много кой уред да изключим.
Чаро - Акълия
Разбирам.
При мен нещата са наистина брутални- от нормални 220-250лв до 396лв.
Как бе, младеж, как го навъртяхте?

А комшията 'удари' 900лв :?

То бива 13%, бива 5 дни по-дълъг отчет, ама пак е малко за дубъл.
Чакам с нетърпение утре-вдругиден новата картичка...да видим.
marian1 - майстор
fbr написа:
Инкасатора няма как да ти въведе във уредчето каквото и да е било, понеже не ти знае старите данни. А когато въведе данни които са с драстична разлика уредчето изписуква , за да се погледне по-внимателно. Причините са комплексни дето се казва. Цената е по-висока с 13% Специално моят отчетен период е с 7 дена по-голям. Едно на ръка ниските температури по празниците, когато настроението беше приповдигнато, и не се замисляхме много много кой уред да изключим.
Това нещо не ми се вярва - много знае уредчето, дали си изхарчил 300 или 500кВ/ч като нищо може с някоя формула да промениш всички сметки одма- а докато се усетиш, излезе фактурата - ти си изравнил разликата ( нищо не пречи формулата да е в % ( щото разлика от показания : 30 - или + % = .... и ето ти равномерно покачване на всички - като моце и да се вкара примерно до 1кВ с 15% до 1кВ с 20 .... така че - докато не измисли някой електромер, който да пише на хартиен носител - и да си го монтираш в коридора - за контролен - ще има подобни теми....
1115 - специалист
Ами винаги при енергото има странни неща.
Имам 2 електромера, но единият е спрян на 04.04.2012г поради неплатена сметка.
Между другото на 04.04.2012г. в същност смениха електромера с нов и тогава въобще не го пуснаха.
Не ми е проблем и не съм го пускал, но си платих задължението.
12_ти месец ,ми се обаждат от чез и ми викат имате 2.34 сметка за плащане....изсмях се и влезнах в интернет и верно има тези пари.
Разпитах от къде са дошли и ето отговора:
Няколко пъти инкасатора е пускал на база и след 2...3 месеца е сторнирал, защото показанията са нулеви.
Обаче от чез гордо ми заявяват, че се е натрупала лихва ...щях да падна 2.34 лихва на ток който не съм ползвал?
Тия дали са адеквактни?
Ако електромера не е спрян нямаше да ги разбера дори, а я си представете 2.34 сред 100лв сметка?
И това по 1000000 абоната?
Сега отказват да ги сторнират, трябвало жалба и да я разгледат. Детето ми е пети клас и го разбра веднага, но тия невдяват....
А забравих да кажа - жалбата от собственика и то с нотариален акт да донесел....
Май го правят за да отсеят "мъртвите души" и за това са тези сметки.
moimoimoi - майстор
а може нещата да са по дълбоки
примерно на енергодружествата баланса им приход разход да е почти изравнен и да не искат да имат голям приход в края на годината за да не плащат големи данъци-печалба,ддс

или държавния кукловод е наредил:намалете приходите си за да няма излишък в хазната че да не се дават допълнителни добавкиза пенсионери,13-14-ти заплати,един вид на края на годината държавата да се изкара бедна ,а само месец след това да дойдат големите пари
1115 - специалист
А нещо извън темата :

В сметката имало "зелена енергия".
Щото дружествата изплащали тока от ФЕЦ.
Добре де сега е зима и деня е по-кратък и е облачно.
Не е ли пъти по-малко произведеното и от там не би ли следвало да е по евтин тока?
ivanovbg - майстор
Имаше един виц:

Купува си човек баничка
-Още един лев - казва продавача
-Защо?
-Един за баничката и един за ББ
Дал човека, каквода се прави - гладен се не стои.
Минали 2-3 дни. Свикнал човека и си дава 2-та лева.
На 4 ден дава двата лева и продавача му връща един.
- Защо, да не е пода оставка?
- Не бре, баничките свършиха :-D

Та и с тока така - слънцето свърши ама парите са си пари :-D :-D :-D :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: