Мечтата на всяка домакиня
kostadin_spasov - специалист
Привет на всички.
Въпросът ми не знам дали е за тук :? , но искам да знам колко трябва да е разстоянието м/у мивката /полимерна на "фат"/ и стенна смесителна батерия с джойстик / баш китайска/. Мивката ще е "курдисана" в/у шкаф пдч с височина 80 см, та на какво отстояние да поставя на новото място батерията, за да не ми пръска по шкебята - ама и една тава да мога да измия спокойно без много маневри :?:
Макар че това новото не е мивки, е това дето ще "бутам" е мивка - отлята с мозайка, не капе не тече не улива не се пука, не се драска и има арматура в нея за един "байрям", вряща тенджера и джаска и пак е тя , скарата /електрика/ се сабира чудесно вътре, ама като каже "шефа" - грозно и бабешко било - ама преди 7 г. кога я сътворих бех по-велик от "Кольо Фичето", щото преди туй беше с един казан от "Инокс" колкото гърнето на детето - нема и 20 литра. :lol: :-D
Последна промяна от kostadin_spasov на чет фев 07, 2013 9:45 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
Много цветист речник. :lol:
Ще питаш човека който най-много ще използва тази мивка, защото утре да не те бият като не можеш да напълниш една бутилка с вода.
Зависи от смесителната батерия.
torbalan - Дървен философ
Ако не си направил инсталацията вече - сложи си стояща батерия...

На мен по-удобно ми се вижда :)

И избирай голяма и дълбока мивка :)

Изображение

e така е удобно...
Казана е малък, защото основното миене е в съдомиалната...
:-D Пак привет, мивката е /не с цел реклама - а да сме точни/, като тази горе в ляво - корито 51-40 см. и ще се сложи в/у кухненски шкаф за мивка 80/60. Батерията е като този модел но с по - къс чучур , ще сменя само чучура /намерих го за 7 пари / в последствие. Сегашната батрия /която ползвам/ да не ме чуе "дявола" е за 22 каймета, купил съм я от пазара до Автогарата в Ямбол преди 6 години и немам ядове до днес /само съм чистил 2 пъти аератора/.
Сега, :? и ние в П-ще. си имаме съдомиялна / за 12+ комплекта/ от 5 години насам , но питам на какво разстояние " по книга" /на каква височина/ спрямо мивката трябва да е батерията - кеф Ви от естетичен, кеф Ви от практичен вид. Естетично - да не е на 1 м./ нейде си/ и практичен - да не ми пръска докъто измия краставицата за ракииката. Защото вярно че е с аератор и струята не се разпръсква кат на старите "струйници" и всичко обратно в корема.Пък и не всекой "атрибут" се вре в съдомиялната.
Аааааааа , забравих "шефа" не дава да се дупчи мивката. И на мене щеше да ми е 105 пъти по-лесно със стояща батерия /нема тръби в стената и кръти и ........... и т.н..../ :vom:
А Торбалане , жена ми я избра, баят големка е / 100+ съм ама се налага с две ръце да я прегръщам тая мивка :lol: / има и за основно и допълнително и за :vom:
Айде че се отплеснах и ми се стопли "Grozdomicina" :-D :partyman:

Прикачен файл

show_image_in_imgtag.php.jpeg
Те Ви батерията
show_image_in_imgtag.php.jpeg (9.33 KиБ) Видяна 6265 пъти

Прикачен файл

fat_002.jpg
Те и мивката / горе у лево/
fat_002.jpg (81.47 KиБ) Видяна 6265 пъти
angel_ov - специалист
Голямо полиране ще пада, ако я ползвате интензивно.
И аз се бях засилил за такава ама се отказах.
баш аматьора - напреднал
Колега,при условие,че смесителя ти е монтиран на стената,височината на шкафа за мивката е ясна колко е,единствения начин за "вариране"е с дължината и извитостта на струйника на смесителя!Нормално,естетично и удобно е да има 30 до 40см.разстояние от струйника до дъното на мивката!С такава мивка съм вече седма година,само че с отцедник/снимка долу в ляво/,и със стоящ смесител,мивката не е лоша-удобна,дълбока,удароустойчива :-D ,основен недостатък-НЕ Е ТЕРМОУСТОЙЧИВА-номера с горещата тенджера върху нея е строго забранен!успех! :partyman:
Като рече така Баш Аматьора и се вдигнах и премерих от батерията /чучура/ до мивката /дъното / дето аз я правих /отлях/ и "О Чудо!" :lol: 40 см! :?
Благодаря на вси. отзовали се , но Баш Аматьора позна за дълбочината, а и мивка като тази съм монтирал в Ямбол преди 6 години и добре се държи и до днес за туй се съгласих за тоз модел и в къщи.
Е ако не са сменили рецептата /матеряла/ дето са я забъркали е издражлива.
:partyman:
mitakata - специалист
Ей сега премерих на моята мивка и се оказа, че от струйника до дъното е 45см , а до равнината на мивката е 25, и това разстояние понякога е малко за по-големи тенджери и тави. Ако се махне аератора става с 5см повече и е перфектно.
zdraveca - специалист
Колегата сигурно си е направил мивката, но аз да си кажа как разсъждавам. Най-голямата тава която мога да събера в моята фурна е 38 см, и като отпусна малко виждам едни 45см от дъното на мивката до чучура. :? ква мисъл извадих :-D

Тема "Разстояние от кухненската мивка до смес. батерия...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: