Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho
- майстор
37 мнения в "Пелетна камина"Da Vinci""
reingar-x
- специалист
Аз също съм се замислил да слагам камина на пелети,апартамента ми е 80 квадрата,има пвц дограма и външна изолация на две от стаите.Гледах камините Da Vinci ,някой може ли да каже какъв ще е разхода на пелети и капризни ли са камините като горелките относно качеството на горивото?
naskov
- майстор
reingar-x написа:Аз също съм се замислил да слагам камина на пелети,апартамента ми е 80 квадрата,има пвц дограма и външна изолация на две от стаите.Гледах камините Da Vinci ,някой може ли да каже какъв ще е разхода на пелети и капризни ли са камините като горелките относно качеството на горивото?Камината идва настроена за качествени пелети. Ако твоите пелети са доста далече от стандартните, то тогава камината се нуждае от промяна на настройките. Това упражнение ми се е налагало да го правя многократно, тъй като в моя край пелетните цехове тази година изникнаха като гъби след дъжд, цените паднаха до 300лв/т, а качеството остана на заден план.
dgd_bg
- помощник
Здравейте. Ще вдигна доста стара тема, но ми предатои купуването на камина . Оглеждам родното производство. Моля за съвет от собствениците както и от майстори които имат поглед върху различни модели и повече бройки. Предимства и недостатъци на разлините производители ? Засега разглеждам да винчи и бърнит....
filmatoplo
- майстор
MCZ модела гледа ли го.
boqnkov
- специалист
Искам да използвам темата да попитам пелетните камини на Da vinci дали са шумни и въобще какви са им минусите (ако имат такива) Бях в един магазин за отопление и човека ми ги препоръча като много добър вариант за отопление на къща в която няма предвидено помещение за котел. Къщата вече е построена на груб строеж (90кв.м) и ми хареса идеята за пелентна камина с водна риза. Харесва ми как изглеждат и какъв уют създават. Ще се слага във всекидневната. Смятам да имам хубави климатици и когато виждат зор или уикендите да се ползва камината. Може ли малко повече инфо от някой ползвал такава камина. Цапа ли? Каква поддръжка изисква? Шумна ли е? Изобщо ще съм благодарен за едно бързо ревю на такава система.
syncho
- майстор
При мен са идвали хора да си сменят DaVinci-то с Extraflame. Не са една и две причините. Един клиент беше сменял няколко пъти дънна платка, запалка и не помня още какво. Друг се оплакваше, че му било писнало да му създава проблеми от всякакъв сорт (не уточни какви точно).
До колкото съм запознат помпата, разширителния съд и автоматичното запалване (съответно седмичния програматор) не са включени в началната цена и се натрупват като екстри. Като цяло крайната цена с всичко не излизаше кой знае колко по-малко от италиански вариант, а разликата в качеството е чувствителна.
До колкото съм запознат помпата, разширителния съд и автоматичното запалване (съответно седмичния програматор) не са включени в началната цена и се натрупват като екстри. Като цяло крайната цена с всичко не излизаше кой знае колко по-малко от италиански вариант, а разликата в качеството е чувствителна.
Тема "Пелетна камина"Da Vinci"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература