• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Тъй като аз съм близко до трафа и напрежението ми е достатъчно високо >= 230V (мерено десетки пъти), какво? - по-вашата логика няма да плащам ток ли? - да ама не!
За декември имам най-голямата сметка за ток откакто съм влязъл в тоя апартамент, повече и от февруари 2012г.
Имам контролен електромер за климатика, и сравних двата със духалка 1kW (не знам кой е по-верен) и разликата между двата е пренебрежимо малка. - остава периода на отчитане да е проблема и писане на око.
Слушайте hidrazin какво говори, да не го повтарям.
dyaneff - майстор
Преди малко до написах.
Не се лъжете да смятате по мощността. Единствено постоянно число е Съпротивлението на уреда.
LazarGanev - "Велик майстор"
abcdefghijklmnopqrstuvwxz, въпроса ми не касае конкретно декемврийските сметки, а колко процента повече би платил, ако напрежението ти беше 180В.
dyaneff написа:
Преди малко до написах.
Не се лъжете да смятате по мощността. Единствено постоянно число е Съпротивлението на уреда.
Дай данни да видим колко е постоянно. Теоретично не е постоянно, а се променя в зависимост от температурата, а тя зависи от напрежението.
shotik - майстор
dyaneff написа:
Преди малко до написах.
Дори и така да е,но силата на тока ,от който зависят оборотите на диска е различна,а диска задвижва системата за отчитане,а не съпротивлението му.
dyaneff - майстор
Нали това обяснявам когато напрежението е по-ниско и тока е по-малък.
DMN - майстор
Е, не мога да се съглася с предпоследното мнение на shotik. Защо поставяш 900Кв като константа на месец и нали точно това говорихме по-напред, че когато напрежението падне ПАДА и тока за консуматори с активен товар като печки, бойлери,ЛНЖ и от там пада и консумираната мощност, която е пряко свързана с отчитането на електромера...За съпротивлението вече се разбра, че е пренебрежимо изменението му в сметките при тези консуматори.
LazarGanev - "Велик майстор"
shotik, твоето твърдение е различно от моето - защо смяташ, че като падне напрежението мощността се запазва, при едни и същи консуматори? Това не е така. Аз напротив - съгласен съм с dyaneff, че тока също пада, но за да запазим необходимата ни мощност сме принудени да включим и други консуматори и тогава вече тока се увеличава.
gogo7777 - майстор
Погрешни са ти сметките :-D . Взимаш за константа kW/h, която стойност е различна при различните напрежения. Т.е електромера няма да отчете 9000 при напрежение 190 и 220 волта при едни и същи консуматори.

Ще ви кажа един случай, който е сходен с темата. И ме навежда на мисълта, че може да има и такива електромери :?

Преди време когато се подменяха водомерите с нови (беше задължително), комшията си купи два от Япония и ги монтира. Беше помощник пилот тогава. Пломбираха ги техниците и всичко е ОК. Мина се време и дойдоха у тях на "внезапна проверка" :-D , щото сметките за топлата вода били съмнително ниски в сравнение с предишни месеци и се усъмнили в злоупотреба. Свалиха му водомера и го отнасят за проверка. Какво се оказва........японците така направили водомера, че той не отчита консумация когато температурата на водата е по-малко от 55 градуса :idea: . Естествено му казаха, че тези водомери не били по наш стандарт и трябва да ги смени.....

Та така....Искам у Япония :-D

ПП.......Изпреварили са ме
dyaneff - майстор
Аз съм чувал, че в Германия ако напрежението е различно от стандартните стойност +- допуска, електромера не отчитал енергия.
Junak - майстор
Що не вземете да прочетете КАК РАБОТИ ЕЛЕКТРОМЕРА!
И за какво служи напреженовата намотка. Че го изкарахте обикновен амперметър
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: