• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Така е по формули,а "константа " съм написал за напрежението,не за мощността,а тя тук е като пример при мен за миналия месец.

W=V*A

220 V * 4.54 A = 1000W = 1KW

И ако при 60 W лампа /220 V = 0,27 A

то при 60 W лампа/12 V = 5A
това е за по-нагледно как при една и съща мощност на лампите,при различните напрежения силата на тока е различен.
gogo7777 - майстор
При 12 волта същата лампа няма да консумира 60 вата. Резистора (волфрама) вътре в лампата е един и същ.

При 220V и 60W крушка тока е 0,27A и съпротивлението е 800 ома (приблизително)
Същата крушка при 12V, тока през нея е 0,015А и ще консумира 0,18W
Последна промяна от gogo7777 на пет фев 08, 2013 11:13 am, променено общо 1 път.
galin56 - специалист
Абе трябва да се включи някой който е работил към енергото или се занимавал с електромери да каже на какъв принцип работят. Ако единствената величина която мерят е силата на тока и са приели че напрежението е константа (напр. 230 волта) то тогава Shotik е прав че в края на месеца сметка ще ти бъде по-голяма. Ако мерят по някакъв начин директно изразходваната консумация, то тогава сметката ще ти е същата, само където някои от уредите няма да работят добре на по-ниското напрежение. Та докато някой не каже как точно мерят електромерите повтаряме едно и също.
DMN - майстор
Разбира се, че електромера не е прост амперметър и не отчита само силата на тока. Трите величини, по които отчитат нашите битови електромери доколкото знам аз са- напрежението, тока и фактора на мощността. Никога не разчитам само на формули, а на това, което лично съм измерил със съответните и подходящи за целта уреди.
galin56 - специалист
Ами щом електромерите не мерят само силата на тока и времето, значи Shotik да се успокои, няма опастност да му е по-висока сметката от това. Въпреки, че то си има и допустими граници на напрежението, и ако си измерил напрежение по-ниско от тях, пусни една жалба да го оправят това нещо.
gogo7777 - майстор
Разбира се, че електромера не е прост амперметър
А трябва да е така. Не е нужно да е по-сложен. Като всеки измервателен уред за общо приложение. То и рулетката не мери точно дължината при различна околна температура...
fbr - майстор
Съвременните електронни електромери, измерват напрежението, тока, умножават двете стойности, и ги интегрират във времето с много по-висока честота от мрежовата, и така реактивната съставка се елиминира, и грешка в електромера не може да има освен някой умишлено да въведе коефициент, каквато възможност предоставя електромера. Но трябва да се знае че всеки вход в менюто за настройки се записва в паметта му.
galin56 - специалист
gogo7777 написа:
Разбира се, че електромера не е прост амперметър
А трябва да е така. Не е нужно да е по-сложен. Като всеки измервателен уред за общо приложение. То и рулетката не мери точно дължината при различна околна температура...
Не си прав. И тая тема доказва това. Трябва да е "прост" и много точен - но Ватметър. С един часовник за дневна и нощна енергия. С амперметър не става само.
VLADO66 - майстор
fbr написа:
... освен някой умишлено да въведе коефициент, каквато възможност предоставя електромера. Но трябва да се знае че всеки вход в менюто за настройки се записва в паметта му.
Накой служител умишлено по нареждане отгоре и голям праз че се записва някъде като може да се изтрие в собствената /на ЕРП/ лаборатория :wink:
gogo7777 - майстор
освен някой умишлено да въведе коефициент
А от къде обикновенния потребител ще знае, че не е въведена Питагоровата теорема вместо закона на ОМ :-D . И да се оплачеш, кой извършва проверката.....ами те.
Не си прав
Така де не амперметър, а ватметър, но цитата го съдържа затова е недоразумението :-D
Последна промяна от gogo7777 на пет фев 08, 2013 11:41 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: