Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusien_7212 - помощник
idunno написа:
...и това е вариант.Аз бих си взел готова ТП въздух-вода има вече китайски на приемливи цени.Има, мисля, колеги от форума с такива.Поразпитай.
има ли сайт на тези помпи да разгледам?
idunno - специалист
мисля,че колегата kuuuul има такава и може да ти даде повече инфо.
jekasus - майстор
viewtopic.php?f=23&t=40532&start=0
lusien_7212 - помощник
idunno написа:
мисля,че колегата kuuuul има такава и може да ти даде повече инфо.
снощи прочетох темата която е пуснал колегата във форума и мисля че това е най-доброто решение на моя въпрос.
днес се свързах с един приятел ,който се занимава с монтаж на климатици и го попитах за това дали може да преправи един климатик на ТП. отговора му беше ,че той имал такава направена от климатик и вече две зими се топлел с нея и ми каза да отида да видя за какво става реч!
idunno - специалист
А, разбира се, че може, ако ти изпадне външно тяло на тънки пари и с малко познания по хладилна техника няма как да не стане.Мерак да има човек.. :),аз също чакам да ми изпадне една 36ца на мидея и като ми остане време ще я спретна за другата зима.
lusien_7212 - помощник
idunno написа:
А, разбира се, че може, ако ти изпадне външно тяло на тънки пари и с малко познания по хладилна техника няма как да не стане.Мерак да има човек.. :),аз също чакам да ми изпадне една 36ца на мидея и като ми остане време ще я спретна за другата зима.
колеги, днес видях сътвореното от моя приятел и останах очарован!
той е направил един климатик да топли вода ,като е навил две серпентини в едно ел. котле на мястото на нагревателите! платката с електрониката от вътрешното тяло управлява всичко а каза че като махне мотора на тангенциалния вентилатор давало грешка и за това не го е махнал и сега си върти на поразия. каза също че с малко стугарска работа ще направи моторчето да върти циркулационната помпа. не е искал да слага пластинчат топлообменник за да не инвестира пари в един експеримент ,но взело че се получило и сега ще слага такъв!
ето малко данни който видях - температура на дистанционото зададена 22 гр.- температура на пода 25гр. -температура на помещението 20гр.
това видях това пиша незнам дали е добре и дали ще стане за моята идея?

Тема "какъв енергоносител за водно подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: