• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
radius - майстор
Може ли да попитам в тази тема за конденза от отдушника? В двете бани на къщата имам хоризонтални участъци от около 1м и 2м. Понеже позлвах тръби 125мм и да не пада много нивото на тавана, ги пуснах максимално близо до плочата. Т.е. изрязах винтовете на скобите до минимум. В едната бана се получи наклон от около 1% към вентилатора, в другата е водоравна тръбата. Т.е. конденза ще се стича към вентилатора. Не че не съм виждал капещ вентилатор, но нещо не ми харесва идеята. Доколко се получава конденз? Мога ли да го оставя да изтича през вентилатора или да търся начин да задам наклон към вертикалната тръба на отдушника, а на първия етаж ( където е началото и ) да я заустя в канала? С какво се прави отвеждането, някакви сифончета като климатикаджийските ли?
jekasus - майстор
Като капе от вентилатора, пускаш го да издуха конденза :lol:
Сифон не ти трябва, имаш вградено казанче наблизо, заустваш във него.
ivanvasilev1970 - специалист
VLADO66 написа:
То изложението може да го дочакаш,ама може и да не дочакаш да се съберат достатъчно поръчки в завода за твоя модел да пренастроят машините :wink:
За този вариант дори и не мисля.
Единствено се надявам да имат достатъчна наличност....
ribnikolaevi - майстор
radius написа:
а на първия етаж ( където е началото и ) да я заустя в канала?
Това ще е най-ефективната вантилация ... остава да си свикнеш с постоянната миризма от канала, но предвид че винаги ще ти мирише сигурно няма да е трудно :supz:
radius - майстор
Заустването би станало с воден затвор ( напр. U - образна кривка на тръбата отвеждаща конденза). Все пак някой да каже, проблем ли е ако не зауствам нищо. Доколко вероятно е да капе през вентилатора.
jekasus - майстор
Аз, както винаги, не се доизказах :-D Писах да се заусти във казанчето(дето е чиста вода) на вграденото казанче. При климатици правят "U", но при тях винаги има конденз, при теб не е сигурен изобщо.
Прилеп съм виждал във вентилация, ама влага Изображение
П.П. - Докато чакаме испанците и тяхната сиеста, да си поспамим. :-D
ribnikolaevi - майстор
radius написа:
Заустването би станало с воден затвор ( напр. U - образна кривка на тръбата отвеждаща конденза). Все пак някой да каже, проблем ли е ако не зауствам нищо. Доколко вероятно е да капе през вентилатора.
Струва ми се трудно да се поддържа този воден затвор. Нали ще се изпарява, понеже е вентилация.
VLADO66 - майстор
Не съм виждал още капещ вентилатор :roll: Цялата драма с евентуален конденз може да се реши с едно парче залепено в началото на хоризонталния участък откъм вентилатора,което да задържа евентуална вода.
radius - майстор
Ееее ей тия постове чаках, да ми поолекне, че може и така да мина.
Обаче, вертикалната ми част няма глух край отдолу, а директно отива с 2х45град. към вентилатора на ет.1 . Ако по външната част на отдушника се образува конденз, той ще слезе и логично ще стигне до вентилатора.
Сигурно ще кажете да сложа У-тка вместо горното 45 град. и така ще имам изход и водосъбирач. Обаче съм залепил това 45 за вертикалата с ПУ лепило, защото е точно в плочата и не ми стигнаха силите да навра двата фитинга с гумения пръстен.
Прикачен файл:
отдушник.jpg
отдушник.jpg (11.71 KиБ) Видяна 1701 пъти
VLADO66 - майстор
За още по-голямо успокоение ще кажа че имам изграден в апартамента въздуховод само за мен който излиза на покрива с разклонения за баня и абсорбатор(включен с У-тка) и нищо не е протекло въпреки че на покрива няма шапка.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: