Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cvettomirr - специалист
Имам следния контактор и днес не можехме да подкараме ЕСПАТА да го включи, може би нещо е сбъркано и за това питам.

Ето ги изводите на ЕСПА-та по клеморед от зад от ляво на дясно
1+тд термодвойка - спазено
2-тд - спазено
3 празна
4 празна
5и6 контакти на релето за подгряване - спазени
7и8 контакти на релето за охлаждане
9 нула - спазено
10 фаза- спазено

Ето го и контактора

Прикачен файл

kontaktor copy.jpg
kontaktor copy.jpg (94.39 KиБ) Видяна 2099 пъти
cvettomirr - специалист
1-2-3 вход фази, отзад 4-5-6 изход фази - това ясно. Ние закачихме от клема 5 на еспата до клема Е на контактора, и от клема на еспата 6 до клема F на контактора. Еспата работи, влючва лампата за нагряване обаче контактора не щрака. Бобината му е на 220волта. А пък гледам на другите ми пещи контакторите са на телемеханник и са по различни визуално и там са сума кабели. А ел.техника твърди че трябва да е така, а клеми A,B,C i D не използват ли се изобщо, че аз се съмнявам и за това питам. Благодаря на всички за отделеното време.
moimoimoi - майстор
ако контактора е на 220 волта:
на 5 на еспата слагате фаза
от клема 6 на еспата отивате на клема Е на контактора
а клема F на контактора към нула

Прикачен файл

без име.JPG
без име.JPG (10.71 KиБ) Видяна 2082 пъти
8180 - майстор
+1!
Еспата комутира това, което и подадете (според бобината на контактора)
cvettomirr написа:
А ел.техника твърди че трябва да е така,
Този техник би трябвало да се усети.
Ако той е определял и клемите, не е лошо да ги проверите или ако някой тук по снимка може да каже..
cvettomirr - специалист
мерси колеги, утре ще пробвам от втория пост на колегата съвета, а аз и техника днес определено ни писна със връзки. 3 часа правихме връзки на кантала и накрая се оказаха зле нещата и ги преправяхме, според мен докарахме много добър резултат, утре ако не забравя ще взема апарата и ще снимам животното /пеща/ с размери на камерата 80см височина, 70 х 70см ширина и дълбочина. Ще пусна снимки със сигурност.

Няма го fikata - да даде и той съвет.

Отново благодаря на всички за отделеното внимание.

Останаха ми излишни неща, ако му трябва на някой нещо да казва, не казвам че продавам а и заменям за нещо, все на някой нещо му е не потребно или излишно, вместо да даваме пари за нещо което ни трябва може да направим взаимозаменяеми стоки. Утре ще пусна цял списък. като за начало.

1бр. контактор чешки 100А, 380волта бубина - нов.
4бр. контактори чешки 40А, 220 бубина - нови.
Кантал 3,25мм - 45кг.
Разни огнеупори, вати, тухли, лепила, държачи.
ПВ-ТА
Утре продължавам списъка, ако някой има нужда от тези неща на ЛС или на 0889/771003 - с най-евтината доставка.

Дари със здраве и дълголетен живот всички хора на земята Боже !!!
fikata - майстор
Няма го fikata - да даде и той съвет.
Тук съм ама няма нужда от мен.Вече си получил точния съвет.
И все пак да отчета включването:
Според това,което си написал, от ЕСПАта едно мостче от клема 10 до клема 5 и проводник от клема 6 до Е/единият край на бобината на контактора/ - осигурява фаза при сработване на релето.
От клема F проводник на "нулата"
а клеми A,B,C i D не използват ли се изобщо
това са помощни контакти /нормално отворени и затворени/ на контактора.
Ако искаш да ти свети например сигнална лампа за включен контактор, т.е за включени нагреватели и т.н.
cvettomirr - специалист
Мерси fika, и глин лампи 2бр ще монтираме ама ще бъде през седмицата. Утре ще пусна снимки.
cvettomirr - специалист
От днес всичко е наред.

Тема "Как да вържа контактор и терморегулатор ЕСПА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: