• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Относно Електромерите ,наи вероятно мерят правилно това се вижда от показания нагледно опит на engineer -а , но има един друг момоент при елекроснабдяване те си засичат електромерите когато има падне и на 3 месеца си правят изравняванията .Според мен от там се получават и разликата в парите , ние можем да си плащаме електроенергията но НЕК пак ни ебава :wink:
Justy - майстор
ELEMENTAL написа:
Justy написа:
За отрицателния температурен коефициент на съпротивление несведущите наистине не знаят. Ние тук, обаче сме сведущи :razz:
Отрицателен температурен коефициент имат полупроводниците.Волфрама
има положителен температурен коефициент.Така наж. жичка на една 60 ватова лампа при 20 градуса има съпротивление 70 ома, а при 2500 градуса - около 800 ома :roll:
Вярно, имаш бира :prost:
8180 - майстор
engineer,
Благодарен за отделеното време и енергия.=D>
За анализа - два пъти. На мен ми се губеше. =D> =D>
Действително чудесен "финал на дискусията", надявам се и необорим.
Мисля, че форумът ни може да се гордее с тази дискусия. :)
georgiarg - специалист
И вече за окончателен финал на хубавата тема се консултирах и с нашите специалисти по измервателните уреди и те потвърдиха, че статичните електронмери принципно могат да измерват и реактивната енергия, но за битови абонати са параметризиране за измерване само на активна.
pavelari - майстор
Е, длъжен съм да отбележа и аз, че има доста грамотни посетители във форума. Поздрави engineer-е за експеримента. Аз съм в очакване на подмяната и все още нямам възможност за това, което обаче ти направи. Пък като го сменят ще видим на къде ще избие...
juvigy - специалист
Много хубаво всичко , но моят електронен елетромер е на стълб.Достъп до него нямам и експерименти не мога да правя. Сметките са ми по 250лв . Неква идея как да проверя дали не ме пържат от енергото?
velsi - Почетен майстор
О няма и месец и аз съм "горд притежател" на цифрови електромери, така че вече ще следя с интерес развитието на тази тема.
Милен - майстор
juvigy написа:
Много хубаво всичко , но моят електронен елетромер е на стълб.Достъп до него нямам и експерименти не мога да правя. Сметките са ми по 250лв . Неква идея как да проверя дали не ме пържат от енергото?
Не можеш да провериш. Търси си правата, обаче не мога да ти кажа къде ще ти помогнат . То е същото като кантара в магазина да е в склада, а не пред клиента на тезгяха. Незнам до сега някой да е успял да принуди енергото да му осигури достъп до ел-мера качен веднъж на стълб.

Като начало може да пуснеш жалби в Комисията за защита на потребителите :wallbash: и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) :wallbash: . За жалба пари не искат, пробвай се, ако успееш ще стане голям скандал :lol:
pavelari - майстор
е аз защо мислите, че поведох това хоро.... нещо гнило има в отчитането.... :wallbash: и аз мисля, че знам какво е то, но нека някой направи нови експерименти . . .
bip - специалист
Я да видим правилно ли разбрах.

Климатиците са с фактор на мощността от 0.6 до 0.8. Ако аз се отоплявам с климатик и той образува по-голямата част от сметката ми за ток, загубите са доста повече, отколкото ако само си зареждах телефона, нали?
И електроразпределителните дружества се набутват и ми таксуват само активната енергия, така ли?
Това някак си не се вързва с мойте житейски наблюдения и с философията на капитализма :)

Някой повтори ли опита проведен от engineer? Може от „енергото“ да са му сложили само на него „хубав“ електромер, защото знаят, че ще го провери :)

engineer, ЕОН ли е твоят доставчик? Нека някой от София и Пловдив да повтори опита, за да видим как стоят нещата с другите два доставчкича, все пак.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Цифровите електромери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: