• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stonesour - специалист
за да садиш нещо трябва да го прекопаш.
а що да се потиш чак толкова, като може да е по-малко?

редовното косене води подтискане на широколистните и избуяване на тревата.
сламките сами ще изчезнат.
ДядоСач - помощник
Извинявайте за off-а , малко в страни от темата , но да попитам - кое е препоръчително за ливадката- напълно изравнен терен или да си има някакъв наклон . Чудя се, т.к. напролет ми предстои довършване на моята полянка - около 400 кв.м. двор , който миналата есен обърнах и засипах на половина с пръст. Въпреки това все още има наклон около 15-ина / 20 градуса по окомерни сметки и се колебая дали изобщо да се мъча да го изравнявам като тепсия . Иначе по темата на CAXO - съветвам да не пипаш нищо по твоята - само косене - поливане - косене - поливане - косене- поливане и т.н. Проверено е на село , работи . Можеш да си вземеш и от ония гребла за аериране на почвата - хем събираш остатъците и пожълтялата трева около корените , хем леко разрохкваш почвата , а това сгъстява тревата .
crez - майстор
ИЗКОРЕНЯВАНЕ на излишните дървета. изчистнане с мотика тревата около плодните които остават, за да не ги засегна огъня. След това пропан-бутанова горелка, бутилката в количката и изгаряне на всичко излишно. Гребло, подравняване и редовно косене след това.
Naskata - специалист
Според мен един трактор и дълбоко оран-поне 40 см напролет. След това фрезоване, малко речен пясък и ако аз бях на твое място не бих затревявал тревни смески, а бих опитал, т.нар. мавританска или пък японска морава., съдържа малки цветчета с различва височина и цветове, както и треви и цъфти през цялата година, коси се веднъж, максимум два пъти годишно и е страшно красиво. Разбира се, ако всеки ден ще играете футбол върху нея-не е удачна.
  • 1
  • 2

Тема "Опитомяване на бандърлък - затревяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: