• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Повече от шест месеца е вече новата цена. Така,че причината за по голямите сметки е завишената консумация и някъде по дългия период на отчитането.
Удължения период не е толкова фателен, защото нека си припомним,че преди няколко години същите ЕРП-та отчитаха електромерите веднъж на тримесечие.Тогава ел.енергията се заплащане на базата на прогнозна консумация: І-во месечно заплащане,ІІ-ро мес.заплащане и след третия месец уравняване. Въпреки това тогава такива масови протести нямаше.
preslav - майстор
hidrazin написа:
preslav написа:
...а в същото време потребителят се нуждае само от една циВра, колко му излиза тока, водата, газта.
Ами явно си много младо момче. :-D То така си беше преди време. После всички ревнаха че не знаят как се формира цената и защо е
почти двойна. Почнаха да описват всичко - кое, как, защо, колко... Сега всички реват - сложно било. Ми да са ходили на училище и да
не са бягали от часовете по математика за да ядат фафли с бозъ. :lol:
На човек никога не може да се угоди. Все нещо му е трън в очите. Друг е въпроса защо са толкова високи надбавките, ама това е друга бира
и не предмет на темата.
:partyman:
За консумираната от Вас ел. енергия за периода от 09.12.2012 г. до 10.01.2013 г. сме отчели:

Ценови елементи Дата от Дата до Показания Разлика Служебно Ед. цена Стойност
Старо Ново кВтч кВтч лв./кВтч лева
Енергия по тарифи
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дневна 09.12.2012 31.12.2012 17625 18125 500kW/h X 0.09637 = 48.18
Нощна 09.12.2012 31.12.2012 5710 5755 45kW/h X 0.02935 = 1.32
Дневна 01.01.2013 10.01.2013 18125 18385 260kW/H X 0.09637 = 25.05
Нощна 01.01.2013 10.01.2013 5755 5778 23kW/h X 0.02935 = 0.68
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Общо енергия по тарифи 828kW/hh 0 75.23
Други елементи
Зелена енергия 828kW/h X 0.01110 = 9.20
Комбинирано Производство 828kW/h X 0.00383 = 3.18
Невъзстановяеми разходи 828kW/h X 0.00338 = 2.80
Достъп /високо напрежение/ 828kW/h X 0.00623 = 5.16
Пренос /високо напрежение/ 828kW/h X 0.00910 = 7.54
Достъп /ниско напрежение/ 828kW/h X 0.00788 = 6.52
Пренос /ниско напрежение/ 828kW/h X 0.03988 = 33.01
Обща сума от всички елементи 142.64
Данъчна основа 142.64
Ставка на ДДС: 20%
ДДС на данъчна основа: 28.53
Основание за нулева ставка / неначисляване на ДДС:
Сума общо 171.17
Hidrazin, уморих се да споря - ето ми я фактурата. Не знам какво ти си получил и как, а и аз с теб няма какво да споря! Младо момче - благодаря за комплимента! През цялото време се опитвам да обясня, че каква е разбивката няма значение - който иска да смята! Другото, което се опитах да направя (по-важното) е всеки сам да стигне до извода, че ниското напрежение не води до по-големи сметки, но уви темата се разводни в изказвания като предходното, а конкретни и коректни изказвания като твоите останаха в трета глуха.
Все пак благодаря, че си каза мнението, а който чул - чул!
hidrazin - майстор
Ами то и аз не съм искал да споря с теб. Просто уточних за простите и сложните сметки. А и мисля, че на всички тук
е ясно или поне им е станало ясно че ниското напрежение не е виновно за сметките, които на някои им се виждат големи.
И сега какво? Да го напиша с големи червени букви?
НИСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ НЕ Е ВИНОВНО ЗА СМЕТКИТЕ ОТ ДЕКЕМВРИ !!!

Мисля с това темата се изчерпва.
preslav - майстор
hidrazin написа:
Ами то и аз не съм искал да споря с теб. Просто уточних за простите и сложните сметки. А и мисля, че на всички тук
е ясно или поне им е станало ясно че ниското напрежение не е виновно за сметките, които на някои им се виждат големи.
И сега какво? Да го напиша с големи червени букви?
НИСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ НЕ Е ВИНОВНО ЗА СМЕТКИТЕ ОТ ДЕКЕМВРИ !!!

Мисля с това темата се изчерпва.
На мен ми се иска да го изкрещя, но нека се обзаложим, че темата няма да се изчерпи щото народо верва на ДелянЧО дето "казаха по телевизора" - изключете си телевизорите и си включете мозъците бе хора!
Извинявам се Hidrazin, че ти използвам поста, но нямам право да публикувам едно след друго!
valio2007 - специалист
Лично аз съм изненадан, защо капанията е чак сега , а не лятото когато се повишиха цените, но още по - изненадам съм , че не се стачкува заради липсата на по-евтини горива след като се измерват в долари, а той значително поевтиня, но тава до мен не стига .....
ivanovbg - майстор
valio2007 написа:
, но тава до мен не стига .....
То тава и до мен не стига, но ще съм доволен и на парченце от баницата :-D

Не знам защо но от сайта на ЧЕЗ не ми излиза ПДФ-а. Зарежда, зарежда... И при вас ли е така?
fbr - майстор
hidrazin написа:
Ти може да смяташ каквото си искаш ама аз друго знам - у нас не е като при вас. :)
Вярно бе. Аз пък мислех че ДКЕВР би трябвало да е унифицирало фактурите. Ама не би.
hidrazin написа:

Сега ще ме караш да си дигам задника и да се правя на фотограф вместо да салатирам.
Беше полезно. Предполагам салатата не закъсня фатално.
hidrazin - майстор
fbr написа:
Вярно бе. Аз пък мислех че ДКЕВР би трябвало да е унифицирало фактурите. Ама не би.
Беше полезно. Предполагам салатата не закъсня фатално.
:? ДКЕВР как да ги унифицира? Ми нея не я интересуват тези работи. Важно е парата да тече. Дано поне труда ми да полезен за други.
Пък за салатата си ВИНОВЕН !!! Още я бода пък мислех да съм я свършил. :evil: Сега сутринта като ме цепи чутурата ти ще си виновен! :lol:
Шегувам се!
galin56 - специалист
ivanovbg написа:

Не знам защо но от сайта на ЧЕЗ не ми излиза ПДФ-а. Зарежда, зарежда... И при вас ли е така?
Не при мен си се отварят перфектно и са много по-удобни от писмата по пощата защото си идват точно на датата и си отивам с точно приготвени пари на касата, защото винаги знам сметката предварително. С две ръце гласувам за e-mail - ите.
fbr - майстор
Предположенията, че на министъра му е сложена динена кора се потвърдиха. Днес по БТВ, пак повтори, че сметките се качвали от ниското напрежение, и даже каза, че други са му казали това.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: