• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
Как да накараме Б.Б да чете форума, та да му влязат добри идеи в главата.
Един цитат от Уикипедия
"Преди встъпването си в длъжност Делян Добрев заявява: "Не държа особено на тази работа [министър], приемам я като отговорност""

Как искате да си върши работата човек, който не иска да работи това ?
Явно американската образователна система не струва. А в Хасково основното образование не е било на ниво.
Последна промяна от dyaneff на пон фев 11, 2013 1:48 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
dyaneff написа:
Как да накараме Б.Б да чете форума, та да му влязат добри идеи в главата.
Не става само с четене, трябва и акъл...
dyaneff - майстор
За съжаление какъвто премиера такива и министрите.

Съжалявам Юнак промених си предното мнение.
fikata - майстор
Не става само с четене, трябва и акъл...
Защо ли тези с много акъл и много четене не искат да стават такива?
Или защо "Не ще Генчо пушка"? :-D
Май и нещо друго се иска ...
Мисля,че с партийни пристрастия не трябва да цапаме с различни краски този хубав форум.
DMN - майстор
За мен проблемът на всички проблеми ни е народопсихологията. Каквито сме ние - такива са ни и министрите! Нямаме толерантност едни към други; нямаме уважение към труда на другите, никога не си признаваме грешките, а обвиняваме друг за тях и как да си признаем, нали всички други са "безгрешни" и веднага ще ни издерат очите. Повече енергия и сили се хвърлят в междуличностни и партийни войни, вместо за нещо градивно. Повече гледаме в двора на комшията, вместо да вземем метлата и да изметем нашия....
piron45 - майстор
Не бях обръщал внимание на сметките за ток, защото ги смятах за нормални. Днес се зачетох в темата и реших да ги погледна. При едно сравняване на две фактури от януари 2012 и януари 2013г се набиват на очи няколко неща.
1. цената за активна енергия дневна и нощна е повишена с 0,005 и 0,002 за киловат
2. цените за всички 7 точки по разпределение са вдигнати значително и най вече пренос през разпределителната мрежа и добавката за зелена енергия
3. всички цени ги закръгляват към по голямото число, което си е ограбване допълнително
4. накрая се оказва, че цената за изразходваната енергия е по малко от останалите начисления - гот а
5. като добавим и новата добавка за невъзстановяеми разходи, нещата се закръгляват чудесно за доставчика, но не и за консуматорите.
Хак ни е :x последната ми сметка за 913кВ - енергия 67,50лв, разпределение 72,14лв ДДС 27,93лв, общо 167,57лв

Всъщност от какво се оплакваме, щом сме си довели чехи да ни взимат парите, що да не го правят. Тия от топлофикация като не са чехи не са ли същите, но поне от тях може да се откажеш като ти писне, но за доставчика на ток няма алтернатива.
Junak - майстор
piron45 написа:
..... Тия от топлофикация като не са чехи не са ли същите, но поне от тях може да се откажеш като ти писне, но за доставчика на ток няма алтернатива.
:-D Французи са - DALKIA :-D
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
preslav:
Съвсем лека корекция на цените на Е-Про - със всичко с ДДС, крайна за потребителя.
Дневна - 0,213324 лв./kWh
Нощна - 0,1329 лв./kWh

На hidrazin фактурата е по-ясно направена от нашите.
При нашите никъде няма крайна цена, била тя и без ДДС.
http://www.energo-pro.bg/uploads/files/ ... ath_65.pdf

Друго ми прави впечатление при фактурата на preslav - нощната енергия която си изхарчил е над 10 пъти по-малко от дневната. За мен е странно, но знам ли може да караш нощни смени, забелязъл ли си го? При равномерна консумация трябва да е 2 пъти по-малко, при мен даже клони към 1,2-1,3 пъти.
При такава разлика бих проверил електромера кога включва и изключва нощната.

Моята сметка за декември 2012 (поне половината месец сме ходили на работа, ясла) е с 34% по-висока от най-високата сметка от 6-7 години (февруари 2012г. - жена и дете са били вкъщи денонощно), като тока се е вдигнал с 13,5%. Напрежението ми е над 230V винаги когато съм го мерил - не е там ключа за бараката.
VLADO66 - майстор
На мен ми направи впечатление в изказването на Добрев-че трябвало да помолят електроразпределителните дружества да подменят мрежата за НН там където има пад на напрежението.Ало-о-о 4 години какво спахте,ДКЕВР какво спа,има стандарт 220V + - 5%,всичко останало е нестандартно и не трябва да се заплаща.Що не сложиха електромери които не отчитат извън тези граници или така е по удобно, и за управляващите и за тези лапачи :axe:
dyaneff - майстор
Владо да те поправя напрежениетотрябва да е 230 Волта
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: