• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Choch - специалист
lusynik написа:
....снимки ако е възможно!?!
моето хендмейд изобретение:
общ изглед на котелното
http://picbg.net/u/29202/19061/691685.jpg
прахоляка от пелетите се е отложил за 10-12 часа работа
http://picbg.net/u/29202/19061/691686.jpg
http://picbg.net/u/29202/19061/691687.jpg
горене при 10%
http://picbg.net/u/29202/19061/691689.jpg
тук се вижда наклона на горелката спрямо нивелирания котел+това че повдигнаха самия котел с още 5мм в предния край.Постамента,който направих за котела е в перфектната нивелация.
http://picbg.net/u/29202/19061/691690.jpg
filmatoplo написа:
не се монтира и регулатора за въздуха със синджирчето , на негово место се слага медна гилза за термодатчика на горелката :wink:
При виадрус там е затапено,датчика на горелката се мушка преди сондата на котелния термометър в медната му гилза и се защипва с ламаринката,дадена в комплекта на котела

За последен път във форума ще си позволя да изразя мнение за горелка различна от ивг,поне докато ползвам такава.Както и да сравнявам ивг с която и да е друга марка от този ценови диапазон.Първо не съм технически компетентен,второ трябва да мине повечко време и да съм сменил няколко партиди пелети.Това че сега съм доволен от работата на горелката нищо не значи.

колега LazarGanev,вярно ли дисплея и управлението на 4та генерация е там където го виждам от тази снимка-на корпуса на горелката,близко до тръбата за пелети? http://greenecotherm.eu/uploads/images/ ... 10_156.jpg . Толкова ли е голям дисплея???.Виждам че температурата вече е със сонда от горелката,но управлява ли помпата?ПДФ документите нещо не се отварят и не мога да прочета...Но ако дисплея е там и пак са заложили този връх на технологията http://ekom.bg/pics/img3949_big.jpg да пуска и спира помпата... нямам думи
LazarGanev - "Велик майстор"
Choch написа:
колега LazarGanev,вярно ли дисплея и управлението на 4та генерация е там където го виждам от тази снимка-на корпуса на горелката,близко до тръбата за пелети? http://greenecotherm.eu/uploads/images/ ... 10_156.jpg . Толкова ли е голям дисплея???.Виждам че температурата вече е със сонда от горелката,но управлява ли помпата?ПДФ документите нещо не се отварят и не мога да прочета...Но ако дисплея е там и пак са заложили този връх на технологията http://ekom.bg/pics/img3949_big.jpg да пуска и спира помпата... нямам думи
Да, там е дисплея - компактно и прибрано. Реално дисплея не ти трябва - по контролера нищо не се пипа, никакви настройки не се правят. Само при първоначалния пуск може да се ограничи максималната мощност, но не е задължително. Освен регулирането на мощността нищо друго не може да се прави - менюто е заключено, настройките са направени от производителя и толкоз. За да няма проблеми с работата и настройките да са актуални има само едно изискване - спазването на ъгъл 45* на шнека, нищо друго :) ! Тази зима съм монтирал 4 горелки и един Пелетерм с такова управление - абсолютно никаква нужда от намеса или някаква корекция (все пак възможност има - трябва да поискам код за достъп от производителя, като обоснова необходимостта от намеса). Всичко каквото трябва да се управлява се прави от безжичния стаен термостат на Теси, който монтирам на всяка горелка. Колкото до управлението на помпата - да, не се управлява от горелката и си слагам термостат за управлението и, но нето този от твоя линк, а В2000 на Еммети, който е много точен. Тази точност обаче не е необходима, защото неговата задача е да пусне и спре помпата в диапазона между 30 и 60 градуса, защото аз така или иначе монтирам трипътен термовентил на 61*С и помпата трябва да се пусне след запалването на котела, но преди да отвори термовентила, т.е. преди 60*С - обикновено го нагласям на 50-55*С.
filmatoplo - майстор
Виждам че сте пробили директно шината на горелката , чух че и др колеги правят така ,определено става , но аз не правя така -защото при проблем няма да ми сметнат гаранция след като съм пробивал отвори по горелката . :wink:
lusynik - специалист
Неразбран човек,ей!!!

За монтажа: бях мяркал в БГ Терм един Будерус мисля,с такава горелка,като монтажа беше почти по същия начин,само че вместо горелката бяха пробили две шини.
lusynik - специалист
Choch написа:
filmatoplo написа:
Лесна за обслужване,изключително антидурашко изнесено управление с голям дисплей-не е необходимо да се гъзурча около горелката или да се опитвам да чета с лупа,седмичен таймер,вкл/изкл на помпата от горелката-тоест не е необходимо онова чикиджийско оранжево термореле да ми пуска помпата когато си реши.
И аз така.....
filmatoplo - майстор
.Самата горелка притискам с две винкелчета около 14 санта мисля бяха , пробивам 4 отвора на вратичката , има и 4 отвора на винкелите -поставям азбезбеста даден с горелката и стягам 8 мм болчета -така правя , и със шини става -това го видях на оригиналния котел Ватерланд :wink: . Само заради гаранцията не я пробивам горелката , че ако се наложи да я върна -няма да я вземат :wink: , пък и клиента като види как я пробивам -какво ще каже за майсторлъка :axe: :? :lol: .А по повод включването на помпата от контролера , добре че го има :) -пести ми един терморегулатор , ако чете производителя на устройството -добави моля те още едно реленце за още една помпа :prayer: .
lusynik - специалист
В тази връзка се чудя дали ще има второ поколение на горелката или ъпгрейд или .....и така си е достатъчно добра?/без да властва на пазара :-D /
plastkomfort - специалист
Някъде четох че искат да направят така че горелката сама да си прави настройките . :?
Choch - специалист
filmatoplo написа:
Виждам че сте пробили директно шината на горелката , чух че и др колеги правят така ,определено става , но аз не правя така -защото при проблем няма да ми сметнат гаранция след като съм пробивал отвори по горелката . :wink:
Пак ще спомена че по време на монтажа присъстваше собственика/съсобственика на фирмата производител на горелката.Освен техника който монтира и настрои горелката ми,беше представителя на фирмата+ още един господин,който беше дошъл за обучение.Не мисля че ще имам какъвто и да е проблем с признаването на гаранцията,която е подписана от въпросния представител.
В котелното има само едно нещо което не е дело на моите ръце и това е монтажа на горелката към котела.Добре че не спестих тези 140кинта за монтажа+настройки+заверка на гаранцията,защото контролера ми се оказа с дефект-часовника не работеше,а оттам и седмичния таймер,но ми донесоха друг контролер прехвърли настройките за 2 минутки и туйто..
lusynik написа:
В тази връзка се чудя дали ще има второ поколение на горелката или ъпгрейд или ...../
чистачката малко ли е-ще поработят,ще експериментират и ще уцелят ваксата...Томас Едисон е знаел 2000+ начина по които не се създава електрическата крушка :-D .По важното е че се мисли за дребния детайл :wink: както се казва в ония виц-малка разлика,но приятно :mrgreen: :mrgreen:

Тъй и тъй съм се разписал ще задам 2 въпроса,пък ще се надявам на компетентен отговор.
Този дървесен чипс-ивг ще го изгаря ли?Някой пробвал ли е?
Инвертор 12 към 220 волта -по към 500 вата ...мога ли да го ползвам вместо юпс?Че днес тея хюмнета от чез пак си играха с тока...
Под инвертор нямам предвид тези от продавалника за три и шейсе без доставка,а тези от кемпер/каравана :)
gizdo - специалист
Аз съм с такава горелка втора година и съм доволен от нея. Истината, е че тази година с изпитани пелети си работи на автоматичен режим без да я пипам и да чистя всеки ден, макар че съм с първата версия, която няма въпросната пръчка, която изхвърля изгорялата пепел. Миналата година с гадни пелети и на ръчна и на крачна имах проблеми и ми задръстваше, гаснеше и т.н. В момента единствено досипвам пелети в бидона и чистя 2 пъти седмично тавичката. Човека, който я монтира си разбираше от работата и си работеше супер. Аз вденъж реших да почистя "бидона от зелето" и явно прецаках нещо градуса на шнека, защото сега на АВТО режим шнека ми е на 1600гр за 6 мин, но то е същото дали падат по- често, но по малко количество пелети или падат повече, но на по- рядъл интервал.
Съседите до нас им инсталираха преди 2 месеца новата горела с котел Ватерланд. Монтираха им го от БГ Терм и нямат никакви проблеми засега, но и те си взеха хубави пелети. Хората от БГ Терм според мен не разбират много много от самата горелка, но съседа явсно улучи на пелети и първоначална настройка и също не пипат нищо по нея засега.
Искам да попитам колегите с такава горелка, които я държат на ръчен режим- каква е файдата от това? На "авто", ако си уцелиш правилните пропорций- въздух, подаване на пелети и почистване също си е много добре. На "ръчен" по- голяма икономия ли вадите, по- топло ли е, какъв е зора от ръчни настройки когато хората са измислили за по- лесно "auto" ?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: