• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
моментен спад в напрежението е това :lol:
за да докажеш че през целия месец ти е било ниско напрежението ще ти трябва регистратор на напрежение
ivanovbg - майстор
Особено ако се отопляваш на ток ... Еми бойлера като губи 40 вата на час за 7 часа са си 320 вата загуби които трябва да се прибавят към сметката. За 5 часа са само 320, но къщата губи киловати и става дебело. Като сложиш на тия киловати и 100-110% отгоре за разните такси...

А не е важното аз да ги осъдя - все ще се съберем 200- 300 000 души да ги осъдим групово. И трябва да ги съдим за морални щети - подронват доверието на държавата. Аз не съм за 100 -те лева дето са ми взели , а за това че от тук нататък все ще си мисля че нещо не е наред.

Според мен и прокуратурата трябва да се самосезира!

Иначе от електромери не разбирам и затова казах ако напрежението се подразбира Трябва си експертно мнение.

А и като се замисля едва ли е нужно да го мери щом като са длъжни да ни подават напрежение 230 волта +- 5%. Тогава грешката ще е под 2,5 % в мощността и е пренебрежимо малка.
8180 - майстор
ivanovbg написа:
Абе направо довършете сметката:
1. 220V-48,4ома-4,5454А=1киловат- 40вата/час загуби в изолацията 80литра до 80 градуса бойлер = х - време за загряване
2. 180V-48,4ома-3,72А=669,6 вата- 40 вата/час загуби в изолацията на 80литра до 80 градуса бойлер = y-време за загряване
В интерес на истината, в тази задача Добрев има някакво основание - за бойлер, тенджера и под. по време на загряване едновременно има някакво загуби от едновременно изстиване (в задачката 40W при крайната темпиратура 80оС). Ако времето е по-дълго, загубите са повече.
Ако готвиш на балкона са чисти загуби, в кухнята - топлиш с тенджерата вместо с духалката и сметката е по-сложна.

В задачката:
80л бойлер, от 10 до 80оС се загрява приблизително с 6,5kWh електроенергия и съответно:
х = 6,5h
y = 9,7h
Ако усредним във времето (и температурата) загубите на 30W:
При х - 195 Wh
При y - 291 Wh
Разлика грубо 100Wh, отнесено към полезната енергия 100/6500 = 0,015 или
1,5% загуби и увеличение на сметката.
И в двата случая, обаче загубите топлят банята/килера.
Дано някъде не съм сгрешил по ракиено време сметката.

П.П. Много сте изписали докато смятах.
ivanovbg сметката така се прави - провери числата, ако искаш.
ivanovbg - майстор
Евала. Аз не разбирам толкова :-D

Другото което е ле при малък разход на вода може и въобще да не изключи цял месец.

Идеята беше че електромера е възможно да мери мощността само по ток и се подразбира напрежението на мрежата. Тогава става гафа.

Даже предполагам че така е възможно да стават кражбите с хакването - пишат му че е по малко напрежението и ...
Leon - специалист
ivanovbg написа:
Евала. Аз не разбирам толкова :-D
Не подозираш даже, колко си прав!!! :lol:
.....
Идеята беше че електромера е възможно да мери мощността ......

Електромера не мери мощност!!!
Има едни хора.... като Джаул, Щайнер, Ленц, Майер, Ломоносов .... които май напразно са се занимавали с ЕНЕРГИЯ!!!
:?
Даже предполагам ..... ..
Много предполагаш и то само глу.... опсссс.
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Идеята беше че електромера е възможно да мери мощността само по ток и се подразбира напрежението на мрежата. Тогава става гафа.
Няма такъв филм. Ел. мерите мерят и тока и напрежението. Ето тук е описано устройството на един електронен трифазен с AD7752 :
http://www.academypublisher.com/proc/iw ... 09p240.pdf
Други чипове за електромери са CS5466, CS5467, MCP3909, AS8118 и подобни. Някои от тях мерят и тока на нулата - защита от кражба. :lol:
Ако се различава повече от няколко процента има възможност да изключи клиента и даже да прати съобщение на диспечер. :cool:
Ако напрежението е прието за константа то тогава там където то е по-високо енергото пък ще се набутва. :wink:
:partyman:
ivanovbg - майстор
Не можа ли да го пуснеш това по рано?

Взимам си думите назад - грешка максимум 1,5 % при по ниско напрежение от загуби :ops:

И Леон, електромера мери напрежение и ток - то си пише. Не мери Джаул, Щайнер, Ленц, Майер, Ломоносов . Останалото са калкулации :-D

Ама защо някой трябва да ви подтикне ...? :-D
Leon - специалист
Електромерът мери ЕНЕРГИЯ бе момче!

п.п. В часовете по физика да не би да си надзъртал под полата на даскалицата?
п.п.п. А разлика между килограм и метър правиш ли?
:wink:
hidrazin - майстор
Ай стига сте спорили за глупости. И двамата сте прави. Мери всичко - енергия, ток, напрежение, косинус ... и си има часовник.
За да ти измери енергията първо требе да измери другите работи, да ги сметне и да ги умножи по времето. Пък някои мерят и хармоници.
Leon - специалист
Та кво викаш ми показва елмера?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: