• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toigalbg - напреднал
Здравейте. Понеже знам, че в този форум има доста компетентни хора, имам въпрос.
Предстои ми пускане в експлоатация на количка за сандвичи, тип Буупас, но трябва да я свържа към ЧЕЗ. Погледнах в "ценовата листа" на дружеството и по-точно"
"Присъединяване на временни преместваеми
1.1 на страна ниско напрежение с директно измерване 34.7 6.94 41.64
1.2 на страна ниско напрежение с индиректно измерване 110.25 22.05 132.3
1.3 на страна средно напрежение 110.25 22.05 132.3

Това което не ми е ясно е, какво имат предвид под ниско напр. с директно/индиректно и страна средно напрежение. Ако може да изясните. А самата количка има един хладилник, една помпа за вода, която е много малка, една преса за сандвичи и машина за хотдог.
Според вас има ли друг начин по който да се вържа към ел. преносната мрежа?
Надявам се да помогнете.
ivanovbg - майстор
Още не са измислили cordless връзка към ЧЕЗ, така че друг начин е невъзможен. Средно май беше трафопоста , а другото май беше дали ще е с електромер или с токови трансформатори.
toigalbg - напреднал
ivanovbg написа:
Още не са измислили cordless връзка към ЧЕЗ, така че друг начин е невъзможен. Средно май беше трафопоста , а другото май беше дали ще е с електромер или с токови трансформатори.
Аз съм мислил за вариант - от магазин в близост например да се свържа с мой електромер и да му плащам по моя електромер, но се съмнявам някой да се навие и не е сериозно...
Относно тарифата на ЧЕЗ, според теб кой вариант е най-добър, защото изобщо си нямам идея от този вид бюрокрация. И зависи ли от потреблението на самата количка от вариантите на чез? Не знам дали разбирате въпроса ми, но и аз точно не знам как да обясня това, което искам да кажа.
ivanovbg - майстор
Пий вода от извора, тука каквото и да си говорим... :-D
Понеже мощността ти е малка мисля че ще е с директно отчитане. Ако беше цяла пекарна...
toigalbg - напреднал
Обадих се.... И те не знаят... Първо ми казаха за някакви 444 лв за свързване, но след като им казах, че имат "категория" в цените си за преместваеми обекти, тя се зачете и каза, че най-вероятно попадам в първата категория... И все пак се заплащат 97.08лв за проучване... Смях е с този ЧЕЗ...
dyaneff - майстор
Ако даването на пари ти е смешно... :?:
Последна промяна от dyaneff на нед фев 10, 2013 10:16 pm, променено общо 1 път.
vk - специалист
Виж каква мощност са всички тия уреди в тази "количка" и с твой електромер+предпазител се вържи към някой друг(към някой магазин, както си мислил). Не се занимавай с бюрокрацията в ЧЕЗ.
разбира се , все пак трябва да има някакво доверие с този човек, който ще ти даде ток. А електромера нека бъде при него и го наглеждай на 2-3 дни и си записвай показанието. работата е проста. и успех в търговията, което е най-важно.
hidrazin - майстор
Послушай vk. Вземи ток от някой друг с контролен електромер. Не е много законно ама става и няма кой да те търси.
Иначе не само с ЧЕЗ а и с другите ЕРП-та ще береш ядове и ще плащаш такси. Освен това ако не си "бутнеш" ще има да чакаш включване. :lol:
За да се присъединиш към средно напрежение количката ти трябва да има трафопост. Там отиваме към цена 30-50 000 лв за малък. :roll:
:partyman:
ditronix - специалист
Леле,колко интересен линк Визуална проверка на електромер- 31,00 лева! Дали не отдават тази дейност на концесия че да опитам да се включа Да ходя да правя визуални проверки. Значи думичката е една и е много точна-НАГЛОСТ!
Тръгнах да копирам линкът,посочен от колега от eshop форума,по повод на който написах цитата. Бре,всички линкове на EVЪN не работят! Ай стига бе! ВИЗУАЛНА ПРОВЕРКА! е сега наясно ли ста за какво става дума? Колко електромера според вас мога аз да проверя визуално за една минута? Дали мога да погледна 20 броя примерно? Мен ако питаш,вземай ток от дето можеш,ама без да плащаш и да не ти пука! Днес по НОВА ТВ представител на ЕVЪN каза че 95% от циганите си плащали редовно сметките :shock: :? :-D :lol: Иаз искам да си плащам редовно като тях,моля ви се! Позволете ми го!
toigalbg - напреднал
Отговор от ЧЕЗ:
Здравейте,

Във връзка с получено от Вас писмо на електронната ни поща, бихме искали да Ви уведомим за следното:

За временно електрозахранване на преместваем обект, съгласно Чл. 4, ал. 1, т. 8 от Наредба № 6 от 9 юни 2004 г. за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните мрежи, се подава искане за проучване на условията за присъединяване. Искането се депозира в център за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ България” ЕАД, като е необходимо да се предоставят следните документи:

- Документ за самоличност
- Разрешение за поставяне на преместваем обект, издадено по реда на Закон за устройство на територията

За услугата „Извършване на проучвателна работа по външно електрическо захранване, даване на технически указания и издаване на удостоверение за мощност до 15 kW” се заплаща цена по утвърден ценоразпис на услугите извършвани от електроразпределителното дружество в размер на 97,08 лв. с ДДС. Срокът за изготвяне на становище за присъединяване към електроразпределителната мрежа е 30-дневен от датата на подаване на искането за проучване, в случай че всички изискуеми документи са изрядни. В конкретния случай цената за присъединяване на временни преместваеми обекти на страна ниско напрежение с директно измерване е 41.64 лв. с ДДС.

Информация за адресите и работното време на центровете за обслужване на клиенти е публикувана на нашата интернет страница: www.cez.bg, меню „Ние сме тук”.

Надяваме се да сме Ви полезни с предоставената информация.

С уважение,

Дирекция „Обслужване на клиенти”

ЧЕЗ България ЕАД

0700 10 010

www.cez.bg
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос по тарифите на чез.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: