• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
От къде купувате полибутиленови тръби , тук така и не се наложиха :? Тоест в Бургас не ги срещам по магазините .Колко са скъпи.
kalin72 - майстор
В Малмук Перник ги има, но като гледам, май само аз съм си пазарувал от тях :) Инак в София, в Люлин, до пазара, някъде около басейна, има едно магазинче за отоплителни работи, там ги продават, и имат асортимент добър :)
2 лева и нещо е метъра на 16 мм, преди 2 години. Сега незнам.
filmatoplo - майстор
Добре е :) , помня ги 4 лв метъра :? .
neron777 - напреднал
Здравеите колеги имам една молба към вас да ми помогнете за решаването на една дилема относно отоплението ми Живея в апартамент и се отоплявам с метанов кондензен котел с пет конвектора и две лири от известно време имам намерения в банята и в WC да сложа и водно подово за по голямо удобство Вследствие от прочетеното се появиха няколко въпроса; -това което искам да ли е удачно при този вид отопление както е при мен и ако може Голяма молба за помощ при изграждането на евентуална система Предварително съм благодарен на всички ви :prayer:
filmatoplo - майстор
Ще стане -защо да не стане :) ако ти предстои основен ремонт на санитарните възли -това за полагането на тръбите в пода :wink: .Ако температурата на водата в системата не надхвърля 45 градуса -ще минеш без смесителен вентил и втора помпа .Предполагам искаш да ползваш тръбите които са захранвали лирите -какви са тръбите като материал и размер.
neron777 - напреднал
здравеи колега ' filmatoplo ' благодаря :prayer: за вкючването ви точно съм на този момент в банята и бях решил да сложа водно подово но ми трабваше мнение и съдеиствие от човек с опит защото съм решил сам да го направя значи котела е витрикс 24-x и съм го настроил на 50-53 градуса но до конвекторите клима термостатите показват от 43-46 градуса но съм го ползвал котела и на 45 градуса и нямам проблем ето това че искам да оставя лирата се замислям дали няма да се наложи да пусна новите тръби до колекторната кутия. Tръбите ми са multipex une pert/al/pert 16x2,0 от кутията до конвекторите и са вкопани в пода до всяка стая ....
filmatoplo - майстор
Има и такъв вариант в комбинация с лира , сам избираш приоритета -кое да се захрани първо :) .Това има известни предимства -на лирата има обезвъздушител който ще обезвъздуши успешно навивката от подово , второ ако на лирата се постави кран с термоглава -ще се регулира температурата на въздуха и отчасти на пода . :) .Навивай не по малко от 6-7 метра тръба на квадратен метър в банята , под тръбите изолация задължително. :)
neron777 - напреднал
Благодаря колеги за бързото ви съдеиствие :partyman: сега предлагаите тръба сметнах го и ще ми трябват 32 33 метра за моята баня ...................
idunno - специалист
Аз винаги съм слагал скъпи тръби, защото дори да ги пробие някой(случва се често) връзката при ремонта е сигурна- визирам само Uponor и Rehau.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: