• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Да, моята е по-малката 1020 ватовата.Още си работи без проблеми.
batkotony - специалист
monilan написа:
За мое съжаление имам проблем с новата ми придобивка - оберфрезата на Бъджет БЕР1300. Изпусна гайката за стягане на фрезера. И това само след 15ина минути работа и смяна на 2 фрезера. Утре ще отида до сервиза им и се надявам там да намерим някакво решение :?
Някъде по предните страници бях предупредил точно за тази ахилесова пета на този модел.Дано ти уважат гаранцията и най-добре да ти заменят цялата машина,а не само гайката.Иначе аз минах по трудния път със струговането и се разбра,че е някаква специфична стъпка на резбата,която не всеки струг я има и работата става дълга и широка...
monilan - специалист
Утре ще отида до Практикер и ще пробвам да си взема парите. Стругаря в работата ми направи гайка, ама нещо не става :? . Иначе самата машинка много ме изкефи докато работех с нея. Ще видя, мога да си взема един Райдър за същите пари.
http://prodavalnik.com/oberfreza-1100-i12527985
Почти за същите пари, само дето е малко по слаба и на пръв поглед по-дървена като ергономичност.
kol4ooo - напреднал
смени я със същата budget
и аз съм с такава за сега нема ядове
monilan - специалист
kol4ooo написа:
смени я със същата budget
и аз съм с такава за сега нема ядове
Да, харесва ми машинката, но ще си взема шублера с мен и ако ми предложат нова и тя се окаже със същата разлика в диаметрите на стъблото и гайката, направо ще се откажа. Сега диаметъра на стъблото е 14,2мм а вътрешния диаметър на гайката е 13,8мм. Остава по 2 мм за резбата, което си е направо смешно.
Днес след като ходих до сервиза и оттам ми написаха протокол, че ротора е дефектирал, ми подмениха машинката в Практикер :) . След като се прибрах, измерих оста и гайката и са съответно 14,8 и 14,0 мм. Надявам се най после тази машинка да се окаже читава, че идва затопляне на времето и ме чака реализация на идеите. Пък и все още има година и 10 месеца до края на гаранцията, може да сменя още няколко машинки дотогава :-D
Методи - специалист
Еди,
взех си две маси от професионални шевни машини а по 30 лева броя. Плотовете са 36 мм. дебели, изработени са от шперплат със залепен гетинакс отгоре. Проблема ми е, че имат малко огъване по средата от около 2 мм. Вероятно това е от дългата работа. Въпроса ми е имаш ли идея как да ги изправя? Мислех да завия с винтове дебел п или т-образен винкел или пък да намеря от някъде преса и да ги сложа за 12 часа да се нагреят и да се изправят, ама не знам дали ще стане. Дай някакво решение.
EDI - майстор
Вземи една друга плоскост - натурален МДФ да речем, 16-18 мм и я залепи отгоре, като я хванеш със стяги и отгоре два мастара в изправено положение/на тясната част/ за да изравниш нивото на новата плоскост.Може да си вземеш и парче кухненски плот и също отгоре, но него направо с видии за масите, ако е равен.
EDI - майстор
Стандартен китаец с белгйски бренд.Предимството е 12 мм цанга.Иначе не знам как се държи като двигател, лагери, плавен старт и други важни показатели, но от един немски тест оставам с впечатлението, че не е нещо кой знае какво като механика и електроника.За любител ще свърши работа.Цената е височка, но това е сиурно поради комплекта фрезери.Пред тази бих предпочел СПАРКИ 205, сега се намира за 280 лева.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: