Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lov - майстор
Става на въпрос за SAMSUNG S1060. Снощи тъкмо рекох да се похваля във форума с едно светодиодно осветление и камерата ме изостави.
При опит за изключване обектива зависва и не се прибира. Прави някакви опити и до там. За да няма съвети от типа виж си батериите имам малък опит с ремонт на такава техника. Тъй че ще ми е нужна помощ от колеги които са наясно с материята.
Та първото съмнение заклинил обектив. Да ама не. След тествана на двигателя с външно захранване движението е безпроблемно. За всеки случай без пълна разборка го почистих и смазах. Усъмних се в датчика за следене на оборотите, е подмених го че имах от един друг обектив. Включвам в режим на разглеждане на снимките всичко ОК. Решавам да снимам и пак всичко наред. Снима си зума работи но при опит за изключване всичко умира и до там. Върна ли двигателя пак в изходно положение с външно захранване и всичко си отива на мястото до следващия опит за изключване Има още един датчик от страни на външната гривна от страни. Как работи той? Отражателната лента е доста дълга и каква е идеята за да разбере къде се намира обектива за да го върне в изходна позиция? Нямам такъв датчик че да го подменя за проба а и нищо не намирам по темата в нета.
nanobanano - специалист
А не е ли възможно да е софтуерен проблем?
torbalan - Дървен философ
lov, като чета какво си правил - ми те в повечето сервизи не могат да го свършат това...

Ремонта на апарата най-вероятно ще надхвърли неколкократно стойността на нов такъв... Иначе ако искаш да се консултираш - потърси зентекса, мисля че ще ти помогне с каквото може...
lov - майстор
Нали знаеш че занаят се краде. :lol:
И принципно направата на тези сапунерки е такава че почти да не се ремонтират дори и в сервизите освен само с подмяната на основни възли. За това май няма нищо писано и в нета. Вероятно както казва колегата софтуерен проблем но самото обурудване и префлашване и работата ще надхвърли многократно стойността на камерата. Не мога да си го позволя ама ръцете ме сърбят.
Не съм се отказал и съм го оставил да му се утаят дефектите :? докато намеря някой с механични дефект за донор.
chano3891 - специалист
Те на голяма част от фотоапаратите обективите са индентични.А за проблема в случея разглоби обектива почисти го и внимаваи как го зглобяваш има вероятност да го поставиш с малко отклонение в зъпчетата и забива при опит за прибиране след това а с външна немеса се прибира.Такъв проблем имаше имаше фотото на един приятел при напълно прибрал се обектив леко му се отклоняваше от направляващите прорези и сам несе прибираше.
Оправи се с леко натягане на едни пластини които незнаино как се бяха разхлабили.
torbalan - Дървен философ
lov написа:
Нали знаеш че занаят се краде. :lol:
И принципно направата на тези сапунерки е такава че почти да не се ремонтират дори и в сервизите освен само с подмяната на основни възли. За това май няма нищо писано и в нета. Вероятно както казва колегата софтуерен проблем но самото обурудване и префлашване и работата ще надхвърли многократно стойността на камерата. Не мога да си го позволя ама ръцете ме сърбят.
Не съм се отказал и съм го оставил да му се утаят дефектите :? докато намеря някой с механични дефект за донор.
Абе послушай ме, обади се на Зентекс...
Свестен човек е...
lov - майстор
Нека ми мине яда и да му се утаят дефектите. :lol: Ще му се обадя на човека ама трябва да ме хване пак мерака. Не ми ли е на кеф с такава пипкава работа не се захващам.
Годините си казват своето преди можех по цяла нощ да човъркам по лупата ама сега не става.
То всъщност каръка ме беше подгонил. Една седмица преди това спрасках дисплея на олимпуса. И изведнъж от две камери нито една. Еле на другия ден ми пристигна новия та чак не повярвах. Това ми е най бързо пристигналата поръчка от китай.

Тема "ремонт на фотокамера Samsung" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: