• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Дааа. Сега остана да кажат защо тъпия министър така нагло излъга хората...
Pooh - майстор
Junak написа:
Дааа. Сега остана да кажат защо тъпия министър така нагло излъга хората...
Ама сте и вие едни, долни комунисти. Той не е имал това предвид - не сте го разбрали! И освен това, "предишните", знаеш ли колко крадяха ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тоя филм колко пъти трябва да го гледаме, за да не ни учудва?
gogo7777 - майстор
Пуууууууу и аз съм го пропуснал, а гледам баш БТВ-то
ivanovbg - майстор
Pooh написа:
И освен това, "предишните", знаеш ли колко крадяха ...
Предишните знам колко крадяха, а за сегашните ще разберем при следващото правителство :-D :-D :-D :-D
fbr - майстор
Цялата данадания беше напразно. Толкоз много нещо се изприказва, а не обясниха на хората как могат да си отчитат ежедневно електромерите, да си правят контрол на разходите, и сами да проверяват за точност електромерите си . Ако това беше направено, много приказки щяха да отпаднат.
hidrazin - майстор
Друг е въпроса, че ако напрежението не отговаря на стандартите дали въобще трябва да се плаща? :-D В една друга тема беше станало дума
за водомер топла вода закупен от някоя друга държава. Тук отчитал много малко. Оказало се че под определена температура просто изключва
брояча, защото смята че не се консумира топла вода. Естествено накарали го да го смени.:lol:
Има и още нещо дето никой не го казва. Никое ЕРП почти не отделя пари за ремонт и за това си има причина. Как става номера?
Даден подрайон кандидатства за финансиране през годината. Отива в ЕРП-то и казва примерно - за тази година ми трябват половин милион за
изграждане на нова мрежа с два трафопоста еди къде си (инвестиране) и един милион за ремонт на мрежата (подмяна на проводници с по-голямо сечение) в
селищата А, Б, В, Г и Д. Да ама не. Те му казват - не може. Ето ти 20 хиляди за ремонт и 1,2 милиона за инвестиране. С една дума вместо да оправиш и
подновиш мрежата в пет селища ти се принуждаваш да отидеш само в едното селище и да направиш основен ремонт. Отиваш в едното селище и подменяш
всичко. Стълбове, проводници трафпостове ... Останалите селища ги забравяш. Освен това ако от даден трафопост трябва да имаш два лъча по 35 квадрата, два лъча по 25 квадрата и един лъч по 16 квадрата ти казват - всичко правиш с 35 квадрата. :-D
По този начин те генерират инвестиции вместо ремонти, които трябва да правят за тяхна сметка.
Другия начин за генериране на инвестиции е изкупуването на безценица на частни трафпостове и подстанции.
http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/se ... ta-si.html
Също така подмяната на електромерите с нови също го броят за инвестиция.
После отиват и искат по-високи цени за тока. Те ги питат - защо? Ами защото миналата година сме инвестирали 90 милиона и следващата година
смятаме да инвестираме още 100 милиона. И хоп - цената скача макар реално да няма инвестиции. :wink:
fbr - майстор
Че ЕРП-тата имат трески за дялане е ясно. Но точността на електромерите е най-неподходящия мотив за удар срещу тях. Допълнителните услуги и такси, които не се регулират от ДКЕВР са нещото, към което трябва да бъде насочен народния гняв. А журналята и политиците ги пуснаха по пързалката. Жалко. А можеше да има резултат. А това че трябва да изградиш инфраструктура и после трябва да я предадеш на ЕРП-то е остатък от соц, което те използват умело, и не знам как да го окачествя освен наглост и безнаказаност.
fikata - майстор
DMN написа:
Да, току що го казаха - по-ниското напрежение - не повишава сметките. Опита не можах да видя, даваха ли го наистина на живо?
Ето гледай го:
http://btvnews.bg/bulgaria/ponizhenoto- ... a-tok.html
DMN - майстор
Ами много полезен опит показан нагледно. Такива подобни съм си правил и аз и го писах в първата страница на темата. Доцента го обясни всичко както си е. И отговора на темата мисля, че вече ОФИЦИАЛНО се каза и показа.
gogo7777 - майстор
Ха ха....... опита нищо не доказва освен, че електромера ще отчете действителната консумация на енергия в което никой не се съмнява. Обаче ловко избягват факта, че при намалено напрежение ще ти е необходимо повече енергия, за да си свариш яйцето (както споменават), която електромера ще си отчете коректно. Т.е консумираш повече от колкото е необходимо :-D
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: