Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Единия транзистор е 75в 75а за трифазен двигател на скутер,вижте ккакво се случи

Прикачен файл

Снимки0502.jpg
soton - специалист
Този мотор го показах за да видите какво правят новите технологий,и да знаете че всички електрически скутери и автомобили ползват такива,разбира се не с такива форми и габарити.Правят се всякакави модели,даже най новите модели перални са с такива мотори.
Нека не си говорим като Мая Манолова.Вместо да дискутирате как е осигурена голяма мощност в такъв габарит,се хващате за конкретните обороти.Правят се мотори със всякакви обороти,а какъвто и да е мотора не може без контролер ако искате променлива скорост.
Gnus - специалист
Ами сори тогава. Но звучеше така, сякаш искаш да си движиш колелото с това моторче.
И имай предвид, че контролер трябва не само за оборотите и скоростта, а въобще ако искаш да подкараш един безчетков мотор. Управлението е с импулси, нещо като стъпков двигател, само че трифазен.
А, и нямам никаква идея как говори Мая Манолова.
horgasz - специалист
Към автора - потърси мотор от парно за автомобил от някоя автоморга - ще ти излезе тъно и са на 12 волта.
nv952 - майстор
horgasz написа:
Към автора - потърси мотор от парно за автомобил от някоя автоморга - ще ти излезе тъно и са на 12 волта.
ок мерси.
vasikata - специалист
Мисля че от чистачки е по-мощен, промерно от Мерцедес с едно рамо.
miroton - майстор
От чистачни няма да стане,а от парното някои мерил ли е консумацията,да не стане колело с 50 килограмов акумулатор. :lol:
horgasz - специалист
Ами, на Ситроен Ксара има 30А бушон само за тая верига (духалката на парното) и освен това транзистрите в регулатора са 2 по 20А в паралел, така че предполагам мотора е с 200-250W мощност. Е, няма да лети със 100 км/ч както е на клипа ама ще си върви велосипеда, че и по-леки баири ще качва. Все пак зависи и от предавателното число между двигатела и колелото.
hidrazin - майстор
horgasz написа:
...и освен това транзистрите в регулатора са 2 по 20А в паралел, така че предполагам мотора е с 200-250W мощност.
Знам ги тея боклуци на Ксарите. Същите има и на Рено. Колко са ми минали през ръцете... Най-неудачното и нескопосано изпълнение на управление за двигател за парно. :lol:

Изображение

Общо взето с такъв неефективен мотор няма да стигнеш до никъде.
:partyman:
horgasz - специалист
E.. аз само дадох пример с нещо познато на мен. По-удачно е да се ползва такъв мотор от някой бус - сигурно са по-мощни, а управлението така или иначе ще трябва да си го прави сам или да потърси накое специализирано готово.

Тема "търся такъв ел мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: