Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
radius написа:
Дали няма някакви външни редуктори за дрелки или перфоратори. Хем намаля оборотите, хем качва върт. момент. Един вид приставка за бъркане.
Разгледай в VBOX 7 допълнителен планетарен редуктор за завиване на големи винтове с винтоверт.
radius - майстор
Това е много идейно, но нямам достъп до машини, с които да си го направя.
mitko64 - майстор
За правене забрави(самия планетарен механизъм). Освем стругове, фрези и т.н.т са си нужни сериозни познания по машиностроене и изчисления. Ако може да се закупи подходящ и да се приспособи в някаква втулка за ф43 към шийката на бормашина. Отдавна ме терзае същата рационализация, даже си купих двускоростен перфоратор и правих някои запитвания тук във форума за разни SDS адаптори. По мое лично мнение обаче бъркалка с компанировка тип бормашина е подходяща за бъркане до 20л. наведнъж, при по- голямо количество си е вече борене. Окончателно съм се ориентирал към миксер, но сега пък се терзая как да го адаптирам за настолна бормашина.
radius - майстор
Естествено, че говоря да приспособя готов редуктор. Мисля си за някоя изгоряла дрелка, да се отреже корпуса и да се остави част от ротора за да се хване в патронника.
jekasus - майстор
В тази дрелка е истината за бъркане - евтина и здрава - http://prodavalnik.com/prodavam-drelka- ... -i16851919 или подобна от заложни къщи.
От години чакам да умре моя дрелка, че най-накрая да си купя миксер :lol:
radius - майстор
Мерси за линка, ще се замисля. Тази е динозавър - древна и мощна :)
А етикета е номер 1.
mitko64 - майстор
С такава съм бъркал филц бетон(тъста има същата 86г).Моята BUR 2-350E пасти да яде в сравнение. Много е подходяща и за монтиране на колонна стойка, поради нестандартната шийка(57мм) и патронника(3-16мм) минава свободно през пристягащата гривна. За съжаление обаче повечето купешки стойки са за шийка ф43, тогава пък патронник 3-16мм не може да мине.
mitko64 - майстор
radius написа:
Естествено, че говоря да приспособя готов редуктор. Мисля си за някоя изгоряла дрелка, да се отреже корпуса и да се остави част от ротора за да се хване в патронника.
Хрумва ми дали не може да се приспособи нещо от стар автомобилен стартер с подходящ диаметър. Те обикновенно имат планетарна предавка и ако се изкорми всичко ненужно с малко стругарска работа да се пригоди.
radius - майстор
Ако ще взема стара българска бормашина за любителско бъркане, кое е по-добрия вариант предложената от jekasus дрелка на елпром ловеч модел BZ16A
Изображение

или по-новите BUR2-160ME
Изображение?
Все са по 650W , но първата е по-бавна и предполагам и по-мощна, но втората е с електр. регулиране и има удар ( което не ми трябва в случая, но пък що да го няма) ?
Т.е. по-новата значително ли по-зле ще е за бъркане или и тя се справя?
mitko64 - майстор
Ако е за бъркане първата няма равна. Иначе няма никакакви екстри, но мисля,че има съединител- завивах веднъж много дълги винтове(6Х180) и при среща на чворове почваше да щрака. Имах същата и като втората и ми я откраднаха. За бъркане е слаба, но иначе страхотна машина. Под бъркане подразбирам поне 15 литра( един чувал 25кг.)

Тема "Бормашина за бъркане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: