• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравей те

Аз също искам да попитам, защо се налага да се ползват ръчни настройки на горелката,
като тя си работи на авто режим много добре.От фирмата която я закупих ми замериха
900 гр. за 6 мин. зададоха тази стойност при мощност 32 кв. и всичко е ОК .Има ли настройки които водят до по голяма икономия?Искам да споделя и впечатленията си относно почистването на пепелта от
скарата.Миналата година ползвах пелети и я почиствах веднъж на две седмици ,но тази година ползвам
костилки от череши и се налага на 4/5 дни да я спирам и почиствам.Нямам монтирана пръчка
на горелката и има ли начин допълнително да ми я монтират и колко ще ми струва удоволствието.
В упътването на горелката пише и за фото сензор и че трябва да се почиства ,как да разбера
дали има нужда от почистване и как се чисти.
Choch - специалист
peletko написа:
..Да започна от първия въпрос CHOCH относно настройките ...
Молямоля-моите въпроси са
1.Ще мога ли да горя дървесен чипс с ивг 40?
2.Какво устройство мога да използвам когато от чез спрат тока -нещо много често за района в който живея.Мисля си за инвертор от 12 към 220волта-500 вата мисля че ще са таман.Въпроса е дали сте правили някакви опити за алтернативно енергозахранване и как управлението го възприема.От по-предишен опит с разните му юпс за помпа знам че като спре тока,помпата започва да бучи сериозно...
Иначе-колкото до "пелети мин" 5-6 добре е да се знае и на какъв интервал се случва това пускане.Чисто математически "пелети мин" 4 през 30 секунди би трябвало да е равно на "пелети мин" 2 през 15 сек,макар че практиката ми показва че при втория вариант горелката ми гасне често :-D :-D
filmatoplo - майстор
Предполагам ще може да гори чипс ,Но той трябва да е строго калиброван , безразборен чипс Направи сам -няма да преминава за да падне спокойно и да изгори (защото ще задръства маркуча и входа към горелката ).Чипс по скоро ще прибутват добре -котли и горелки снабдени с Шнек в до самата горивна камера :wink: .
Choch - специалист
Стигне ли веднъж до паничката ще изгори,това е ясно!
Макар че ако чипс е това нещо http://ires.bg/img/woodchips3.jpg не виждам причина да не се транспортира до паничката.Искам мнение и от @пелетко и в първия удобен за мен момент ще отскоча до суходол да си купя 2 чувала
filmatoplo - майстор
Дано да греша , но без шнек -чипса няма да се движи успешно (или по скоро да пада сам по маркуча ).Повечето устройства (котли и горелки ) работещи с чипс са снабдени с шнекове - които Принудително напъхват дървените изрески чак вътре в горивната камера .Пробвайте но едва ли ще се получи , пелети разни , чипс също .
LazarGanev - "Велик майстор"
Хич не грешиш Филма (както винаги :) ). Чипса няма нищо общо с пелетите. Дали случайно Пелетерм Био е с 1000лв по-скъп от обикновения 30V2, въпреки, че и обикновения има хоризонтален шнек? Просто шнека за пелети не може да работи с чипс
Choch - специалист
"много неща стават невъзможни едва когато се опиташ да ги направиш" -цитат от любимия ми писател
Choch написа:
...пък ще се надявам на компетентен отговор.
Този дървесен чипс-ивг ще го изгаря ли?Някой пробвал ли е?
@ЛазарГанев- мнението ти не е коректно,друже :wink:
На всички е ясно че чипса не е дървесни пелети,както и царевицата,костилките,слънчогледовите пелети също не са дървесни пелети...От мнението мога да заключа че ивг 40 няма да може да гори чипс защото...пелетерм био е с хиляда лв по скъп от пелетерм едиквоси :? ..И то в тема в която се обсъжда продукт на конкурентна фирма(дали не се нарушава т.6 от правилата на форума??)...И как разбра че ивг 40 шнека за пелети не става за чипс?Пробва ли с ивг 40?Откъде шнека на ивг 40 знае какво транспортира??? Поздрави и без лоши чувства ;)
:popcorn:
LazarGanev - "Велик майстор"
Choch написа:
И как разбра че ивг 40 шнека за пелети не става за чипс?Пробва ли с ивг 40?Откъде шнека на ивг 40 знае какво транспортира???
Да приемем, че това ми е работата и знам кое за какво става.
А бе хора разберете - чипса няма нищо общо с пелети, костилки и царевица - той е лек, не се търкаля, освен това въпреки че е калиброван си има дълги трески, тънки трески, които заклинват и пречат на работата. Шнекът на IVG S 40, в това отношение не се различава от шнека на GP, Greyko BMG, Komand, Burnit, PMG - те НЕ СТАВАТ за работа с чипс. Горивните камери на тези горелки също не стават за работа с чипс. Може да се смесват в някакви пропорции разбира се, но не повече от 30% и то без гаранция за резултатите. На пазара се предлагат шнекове за чипс, струват колкото горелката. Съмнявам се обаче, че дори и с такъв шнек ще се получат задоволителни резултати с някоя от изброените горелки. Всъщност като се замисля с IVG S 40 може и да се получат нещата - трябва да се пробва, защото наистина "много неща стават невъзможни едва когато се опиташ да ги направиш" :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: