Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tsenkov - специалист
Колеги , ще бъда малко многословен но искам да обясня проблема по обстоино защото ме тревожи. Имам работилница с няколко машини. Освен нея имам и фобия от забравени ел . уреди. Та затова след електромерите имам два прекъсвача - един за трифазния ток втория за монофазния. След изключването им остава вързано само захранването на СОТа на монофазния ток.Вчера след работа изключихме прекъсвачите и си тръгнахме. Днес сутринта включих прекъсвачите но трифазното го нямаше. Погледнах електромерното табло и двете защити паднали. Включих малката , след нея и голямата но с включването на голямата падна и малката. След 10 тина минути повторих и всичко заработи. Та въпроса ми е : може ли без включен консуматор да паднат защитите. Да уточня единствения консуматор при включване са 9 луминисцентни лампи по 20 вата./за 7години за пръв път ми се случва./ Нещо не е наред но не знам какво.
dyaneff - майстор
Кое наричаш малката и кое голямата ?
Последна промяна от dyaneff на ср фев 13, 2013 9:22 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
имаш две захранвания
едно трифазно
и
едно монофазно ли?
evil - специалист
Според мен вероятно са паднали в момента в който си включвал шалтера понеже е имало нещо на късо което е прегоряло заедно с падането на защитите

Тема "Интересна случка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: