Пичове тая тема станала много дълга бе,не съм я чел цялата но да се разпиша и аз.Като правите измервания с електромер отчитате ли степента на точност-уредите от индукционната система не са най точни(предполагам използвате електромер с диск).Също така ми е интересно дали електромер направен за 220 волта ще измерва така еднакво на 180волта например дали е с пропорционална скала така да се каже.И според мен електромера не върти по бързо при ниско напрежение,а както казаха се увеличава времето през което върти и от там повече консумирана енергия.Която пък е следствие загуби и т н .
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt
- майстор
400 мнения в "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?"
fox_vt
- майстор
Е какво като се изменя съпротивлението дали при 220 дали при 180 волта като загрява съпротивлението ще се покачва и тока ще намалява.Ако имаме реотан със R-20 при 220 в ще имаме 11А ток,при 180в ще е 9А което при първия прави 2420вата а при втория 1620вата.Дотук всичко ясно обаче в единия случай вкарваме 2420 вата а в другия само 1620вата,но ако загубите на топлина са да речем 500вата то ще рече че първия ако му трябват 1 ч за да изключи,на другия ще му трябват 2 часа грубо сметнато.Абе по груби сметки няма лъжа няма измама.
hidrazin
- майстор
Айде малко бонус от мен. Най-често използвания материал за нагреватели е Кантал А и Кантал D. Ето температурните им коефициенти:
Защото гледам тук едни изменения на съпротивлението от 23,2 на 26,04 ома. Честно казано не знам как сте успели да постигнете
температури от по поне 800 градуса на нагревател потопен във вода и то марка D за да му се промени съпротивлението с 6% ?
Предполагам сте използвали закрити нагреватели и може да има разлика в температурата на самия проводник и външната обвивка.
Все пак ако искате по-точни измервания - открити нагреватели. Тогава изменението на съпротивлението ще е незначително и
пренебрежимо заради по-доброто охлаждане. Освен това - много добра изолация на съдовете и въпреки това загуби пак ще има.
Има и много други фактори - абсолютно точно еднакво количество вода с еднакви начални температури, еднакви първоначални
температури на съдовете. Съдовете херметични - всяка вода напуснала съда във вид на пара дори и невидима носи загуби.
Освен това:
А=0,00116 х 8 х 40 = 371,2 вата ???
Тук гледам сте на далавера. Или водата е фалшива или опитите нещо ...
Такива ми ти работи.

Прикачен файл:
Кантал А.jpgПрикачен файл:
Кантал D.jpgтемператури от по поне 800 градуса на нагревател потопен във вода и то марка D за да му се промени съпротивлението с 6% ?

Предполагам сте използвали закрити нагреватели и може да има разлика в температурата на самия проводник и външната обвивка.
Все пак ако искате по-точни измервания - открити нагреватели. Тогава изменението на съпротивлението ще е незначително и
пренебрежимо заради по-доброто охлаждане. Освен това - много добра изолация на съдовете и въпреки това загуби пак ще има.
Има и много други фактори - абсолютно точно еднакво количество вода с еднакви начални температури, еднакви първоначални
температури на съдовете. Съдовете херметични - всяка вода напуснала съда във вид на пара дори и невидима носи загуби.
Освен това:
нагревател/2киловата/ топли кофа с 8 литра вода от 22 градуса до 62 градуса,съпротивлението на нагрвателя при 22 градуса е R=23.2 омаИма някакви доста големи грешки в опитите:
опит 1:
напрежение- 224 волта
ток- 8.6 ампера
време - 10минути и 23 секунди
обороти на електромера 200
изчислено съпротивление R=26.04 ома
мощност 1926.4 вата
консумирана електроенергия 333 вата
опит2:
напрежение 138 волта
ток- 5.6 ампера
време 26 минути и 50 секнди
обороти на електромера 203
изчислено съпротивление R=24.64 ома
мощност 772.8 вата
консумирана електроенергия 345 вата
А=0,00116 х 8 х 40 = 371,2 вата ???
Тук гледам сте на далавера. Или водата е фалшива или опитите нещо ...

Такива ми ти работи.

ivanovbg
- майстор
Вие смятате за много малки количества и то за вода. Сметнете какво става за една стая на пенсионер който няма пари за топлоизолация и се топли на ток с 2 киловата евтин конвектор. Да приемем че стаята има загуби 1киловат и конвектора работи 50/50, тоест половината от времето е изключен.
При понижение на напрежението с 20%, с колко пада мощността и колко време ще е включен конвектора.
При понижение на напрежението с 20%, с колко пада мощността и колко време ще е включен конвектора.
Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература