Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
То се вижда , входовете са -А и В изхода е АВ , затапен е вход В , както и дае , важното е че може да се ремонтират или подменят , другото което е да се подмени скъпия контролер и въобще да се избегне монополиската логика .
syncho - майстор
filmatoplo с какъв по-евтин контролер предлагаш да се смени? Защото контролерите за абонатните станции са горе долу в този ценови диапазон. Може да пробва в Данфос да пита за цени.
filmatoplo - майстор
В замяна на този главен и скъп контролер , бих ползвал два отделни за бгв и за отоплителната инсталация + един два обикновенни термостата ,дефакто ще копирам логистиката на главния сегашен контролер с по евтини материали , разделям устройството на няколко съставни елемента -най малко ако едно откаже -другите продължават работа .Лятото след като не е нужно отопление -ще работи само контролерчето за БГВ , :wink: , мисля че материали от Интиел биха успешно покрили нужната .Вкарани в едно табалце , и дигитално показващи температурите и настройките -абсолютно ще вършат работата на гл контролер :wink: .
syncho - майстор
filmatoplo като ги насъбереш каква стойност ще изкараш за всичките тези неща? Не вярвам да можеш да постигнеш същия ефект на по-ниска цена като го разбиеш на отделни компоненти. Със сигурност или няма да е пълен комплектът или ще дойде по-висока цена.
VLADO66 - майстор
Това всичко хубаво ама от топлофикация да не направят проблем :wink:
kozl - майстор
Ако е тяхна собственост, предполагам да. Но аз имам писмен отговор от г-н Директора на "Земляне", че абонатната не е тяхна и не могат да си позволят да закупуват резервни части за нея. Тия дни ми се ще да пусна едно писъмце да направят отстъпка в цената щото сега излиза, че за тяхна и чужда, цената на енергията е една и съща, а за тяхните правят разходи за резервни части, за чуждите се поемат от собствениците пък няма логика да ни третират с еднакви цени.
filmatoplo - майстор
По евтино е разбира се .
syncho - майстор
от кое точно се разбира? :)
VLADO66 - майстор
Не е по-евтино и няма отделна тарифа за собствени абонатни-имам преки наблюдения във фирмата.Районния техник ми подшушна че мога да прехвърля абонатната на топлофикация и те да се грижат за поддръжката,ама малко хора го знаели.

Тема "Ремонти в Абонатната станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: