• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

след като си купих шкафчетата от ИКЕА и плот на EGGER след гордия монтаж на плота забелязах с тъга че плота стига до края на шкафчетата и като сложа дръжките нещата заприличват малко на подарени(стърчат напред) . Сега забелязах че в ИКЕА плотовете са 62 см дълбоки , този който съм купил и нарязал е 60. Т.е. губят ми се 2 см.
1 см ще се покрие от гърба, другия ще го спечеля с водоотблъскващата лайсна.

Въпроса ми е с какво да напълня фугата която ще се отвори като дръпана плота напред.

Благодаря на всички

поздрави

BAT_GOIKO
sinbor - специалист
Само не разбрах в кой магазин продават плотове на "Еgger" дълбоки 62 см.
ESPACE - майстор
Няма и да разбереш, защото питащия нищо подобно не е написал!
манихеин - специалист
Кантирай с 2 мм от долната страна ПДЧ (за да не се надува) и сложи плоскостта като гръб, така ще ти се "губят" само 2 мм. Другият вариант е да нарежеш ОSB3 по размерите на гърба и да го захванеш от обратната страна.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте на всички,

благодаря за отговорите. Ще се опитам да внеса допълнителна яснота за нужното решение. Не искам да издавам гърба по напред а да го залепя на подготвената вече стена (съображения за сигурност а и има места където върху гърба няма да има високи шкафчета и не желая да там да имам перваз широк 2,5 см., " Имам тема за лайсна която да скрива канта на гърба малко по долу от тази). Целта ми е дали с някаква химия или както казахте да отрежа еднo OSB3 по получилата се фуга (с ширина около 2,5 см/дълбочина 4 см) да се кантира в произволен цвят, да го нивелирам и гъра да си стъпи там.

Така може ли или има и други хитроумни идеи?

Благодаря и за водобранната лайсна (която не е както Роси пишат 30 мм а 28), харесъл съм си нещо по различно:
http://www.rosi.bg/al-vodobranna-lajsna ... -1362.html

Поздрави
BAT_GOIKO
ZEDYCUS - майстор
Може да попълниш фугата с летва- 20х30 или 20х40 - Продават в Маркита от липа. Нея с пирони ,лепило или винтове я закрепваш за плота. Като намажеш дебело със силикон и закрепиш водобрана, всичко ще се прикрие. Няма да има нужда и да се кантира.
BAT_GOIKO - специалист
ZEDYCUS написа:
Може да попълниш фугата с летва- 20х30 или 20х40 - Продават в Маркита от липа. Нея с пирони ,лепило или винтове я закрепваш за плота. Като намажеш дебело със силикон и закрепиш водобрана, всичко ще се прикрие. Няма да има нужда и да се кантира.
Здравей ZEDYCUS,

Благодаря за идеята за летва не се сети, щях да режа ОСБ. Така даже ще е по здраво и устойчиво.

Поздрави
BAT_GOIKO
sinbor - специалист
след като си купих шкафчетата от ИКЕА и плот на EGGER след гордия монтаж на плота забелязах с тъга че плота стига до края на шкафчетата и като сложа дръжките нещата заприличват малко на подарени(стърчат напред)....

Аз не съм и убеден ,че шкафовете, продавани в ИКЕА са по-широки от 56 см за да се налагат такива гимнастики
joroantonov - специалист
А аз в българската ИКЕА още не съм влизал но съм убеден, че продават шкафове по-широки от 56 см :-D
  • 1
  • 2

Тема "Кухненския плот се оказа плитък с какво да попълня фугата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: