• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
hidrazin написа:
Има някакви доста големи грешки в опитите:
А=0,00116 х 8 х 40 = 371,2 вата ???
Тук гледам сте на далавера. Или водата е фалшива или опитите нещо ... :?
Такива ми ти работи. :-D
:partyman:
нали писах че електромера е след външна намеса и не отчита правилно,сравнението е между двата вида напрежение
preslav - майстор
moimoimoi написа:
hidrazin написа:
Има някакви доста големи грешки в опитите:
А=0,00116 х 8 х 40 = 371,2 вата ???
Тук гледам сте на далавера. Или водата е фалшива или опитите нещо ... :?
Такива ми ти работи. :-D
нали писах че електромера е след външна намеса и не отчита правилно,сравнението е между двата вида напрежение
Опитът ти напълно коректно показва, че по-ниското напрежение не води до по-висока сметка.
Много хора тук се отплеснаха в посока загубите, но това беше добре обяснено от 8180 и други участници във форума. За мен темата за реотаните е затворена, единствено за климатиците ми остана лека чуденка - при обикновените ще има повечко загуби, но колко, а за инверторните не знам дали има значение.
gogo7777 - майстор
Предполагам сте използвали закрити нагреватели
Аз ползвах открит. Направих бързовар с макара.
hidrazin - майстор
Ако си използвал бързовар с открити реотани не може да му се промени токова съпротивлението - все пак се охлажда директно от водата.
Относно питането за климатиците:
...единствено за климатиците ми остана лека чуденка - при обикновените ще има повечко загуби, но колко, а за инверторните не знам дали има значение.
И при инверторнте ще има известни загуби. При тях мрежовото напрежение се изправя и става към 315 волта. После инвертора го преобразува на на
трифазно за компресора като му мени честотата. При 180 мрежово изправеното ще е към 260 волта и компресора няма да може да направи пълна мощност,
и ще трябва да работи по -дълго време. Обаче при инверторите рядко се случва да работят на пълна мощност така че загубите там ще са по-малки.
И не знам какво толкова още чоплите това ниско напрежение? Ами нека всеки си бодне уреда в контакта и види колко му е напрежението?
Малко са местата с такова драстично ниско напрежение та няма как да има връзка с високите сметки.
lov - майстор
А ми според мен партенката с по ниското напрежение нарочно беше хвърлена да я дъвче простолюдието. Че дори министърчето я захапа. Или пък беше направено всичкото това нарочно.
Как един до сега не се сети да попита трябва ли да плащаме тази ел. енергия след като не отговаря на стандарта. Всичките по нови електромери спират да отчитат при по ниско напрежение. Това съм го гледал по рекламни брошури преди години на такива уреди. Е да де само че такива не съм виждал у нас. Не съм запознат с тези които са ни инсталирани но мога и да предполагам че вероятно такава функция я имат и те но просто е отрязана.
stefan_mil4ev - специалист
Бая дълга стана тази тема, но и аз да се оплача. В апартамента ми не мога да кажа, че ме удариха кой знае колко -дали по късно засичане или нещо друго не знам. По принцип съм плащал най-много 92лв, този път имам 122лв. Това бива. Баща ми има дървообработващ цех, там сега пребивава само пазача. Работи само една лампа и един телевизор. Месечен разход 100kw - месечна сметка 60лв :-D . Туй то, бил промишлен ток. Аретен, че трансформатора си е лично наш, а ни карат да плащаме енергията след него, а не преди него.
dyaneff - майстор
Включили са четворна такса телевизор. За всеки пазач по една такса. :lol:
preslav - майстор
lov написа:
А ми според мен партенката с по ниското напрежение нарочно беше хвърлена да я дъвче простолюдието. Че дори министърчето я захапа. Или пък беше направено всичкото това нарочно.
Как един до сега не се сети да попита трябва ли да плащаме тази ел. енергия след като не отговаря на стандарта. Всичките по нови електромери спират да отчитат при по ниско напрежение. Това съм го гледал по рекламни брошури преди години на такива уреди. Е да де само че такива не съм виждал у нас. Не съм запознат с тези които са ни инсталирани но мога и да предполагам че вероятно такава функция я имат и те но просто е отрязана.
Да си призная пуснах темата точно заради партенката - всеки сам вижда, че ползата е минимална, явно този който иска да бъде лъган не може да промени вкуса си. И все пак се надявам да има и хора, на които темата им е била от полза!
kuuuuuul - майстор
Полза от протестите няма ,защото въпреки тях пак не отчитат електромерите.Новата сметка ми е 206лв + 68 старата=274лв, а трябва да е 220+195=415лв според електромера и техния калкулатор.
lov - майстор
preslav написа:
Да си призная пуснах темата точно заради партенката - всеки сам вижда, че ползата е минимална, явно този който иска да бъде лъган не може да промени вкуса си. И все пак се надявам да има и хора, на които темата им е била от полза!
Не съм привърженик на конспирацията ама и това с подпалените автомобили ми се видя толкова странно и не на място в цялата тази дандания. Но защо не успяха да си прокарат варианта не знам. Може би и там се чака за нещо по удобно. Или страха от тълпата натделя.
Не помня къде и в кой форум на скоро някой се беше присетил за историята в Русия. Там на времето щом се сговнеше положението и веднага в пресата се появяваха съобщения за НЛО. :? :lol:
Та и тука така няколко дена докато се успокоят страстите и ще изскочи някоя нова новина. Даже и за НЛО ако ще да е няма да ме учуди. Важното е да се отклони общественото внимания и всичко ще отида в забравата. Кучетата си лаят и кервана си върви. Така ще обърнат нещата щото сега вдигаме врява че цената била висока но ще стане така че ще викаме и охкаме да не го спират. За пример почнаха тая вечер да дават статистики че ний сме били с най евтин ток. И леко под сурдинка споменават че сме с най ниски доходи. Е това ако не е демагогия здраве му кажи. Мамата са си е.....
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: