Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
бат Вальо - специалист
Къщата е строена преди 2-3 години. Тази стая тераса е спалня, а и повечето мухъл е в другия край на къщата. Имам отдушник на банята на втория етаж койти излиза в подпокривното и отива в комина. самия мухъл е в периферията на покрива там където е чардака. Има и малки петна по целия покрив.
Това с течението малко трудно ще го обясня. Тавана на стаята за която стана въпрос , която е била предвидена за тераса, е почти плътно до покрива. Някой е изградил някаква конструкция от стиропор след това са сложили гипсо картон, като този стиропор е лепен едно към гьотере и има доста дуки на труднодостъпни места.
Отивам да направя снимки ....
бат Вальо - специалист
Не успях да направя снимки, но все пак мога ли да покрия покрива върху сегашния, като го ползвам като основа. Примерно да наредя метални керемиди.
И какъв начин бихте ми предложили за полагане на изолация при положение че покрива ми в най-високата си част е 1 m-четирискатен.
VLADO66 - майстор
Виж Изомакс еласта може да ти свърши работа да нанесеш върху битумните керемиди.
torbalan - Дървен философ
Ако ще се слагат метални керамиди, не е ли по-добре да изрине всичко до чисто ОСБ и тогава да почне с изолациите?
бат Вальо - специалист
Днес направих малко по-голяма фотосесия. Мухала за който говорех по-рано е намалял предполагам заради по-топлото време. Оказа се, че течението се получава през дъските на стряхата и затова и там е мухлясало. Влиза студен въздух и кондензира при срещата с топлия в покрива.

Прикачен файл

image030.jpg
Интересен начин за подпиране на носещи греди.
image030.jpg (54.12 KиБ) Видяна 2350 пъти

Прикачен файл

image021.jpg
Това е тръба-отдушник, която незнайно защо е свързана с мръсния канал на двете бани отдолу.
image021.jpg (52.3 KиБ) Видяна 2350 пъти

Прикачен файл

image009.jpg
Някой е ковал греди където му падне
image009.jpg (52.91 KиБ) Видяна 2350 пъти

Прикачен файл

image002.jpg
image002.jpg (39.76 KиБ) Видяна 2350 пъти

Прикачен файл

image001.jpg
Дупката през която влязох в подпокривното.
image001.jpg (20.67 KиБ) Видяна 2350 пъти
бат Вальо - специалист
оЩЕ СНИМКИ

Прикачен файл

image048.jpg
ОТДУШНИКА
image048.jpg (51.12 KиБ) Видяна 2230 пъти

Прикачен файл

image044.jpg
image044.jpg (49.7 KиБ) Видяна 2230 пъти

Прикачен файл

image041.jpg
ДРУГИ НОСЕЩИ СГЛОБКИ
image041.jpg (50.51 KиБ) Видяна 2230 пъти

Прикачен файл

image033.jpg
Събиране на греди .....
image033.jpg (56.22 KиБ) Видяна 2230 пъти

Прикачен файл

image031.jpg
Удължаване на греди .....
image031.jpg (54.31 KиБ) Видяна 2230 пъти
Вадим Владимиров - специалист
бат Вальо написа:
Не успях да направя снимки, но все пак мога ли да покрия покрива върху сегашния, като го ползвам като основа. Примерно да наредя метални керемиди.
И какъв начин бихте ми предложили за полагане на изолация при положение че покрива ми в най-високата си част е 1 m-четирискатен.
Аз, както обикновено ще покажа малко снимки.
Прикачен файл:
SAM_0798.jpg
Прикачен файл:
SAM_0802.jpg
SAM_0802.jpg (79.01 KиБ) Видяна 2155 пъти
Прикачен файл:
SAM_0804.jpg
SAM_0804.jpg (117.04 KиБ) Видяна 2155 пъти
Прикачен файл:
SAM_0805.jpg
SAM_0805.jpg (100.14 KиБ) Видяна 2155 пъти
Прикачен файл:
SAM_0808.jpg
SAM_0808.jpg (80.97 KиБ) Видяна 2155 пъти
jekasus - майстор
Защо им омръзна бардолина?
Вадим Владимиров - специалист
Този, който го сложи си остави "ръцете"!
Прикачен файл:
SAM_0759.jpg
Това тук мина по същия път. Между другото, това е същия обект, който показах тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 7&start=80
На първата и втората снимки се вижда едно малко покривче с PVC улуци. Понеже имах доста фира от ламарината, реших да го покрия по следния начин:
Прикачен файл:
SAM_0760.jpg
SAM_0760.jpg (103.87 KиБ) Видяна 2147 пъти
Прикачен файл:
SAM_0768.jpg
SAM_0768.jpg (85.16 KиБ) Видяна 2147 пъти
Прикачен файл:
SAM_0778.jpg
Прикачен файл:
SAM_0784.jpg
schuldiner - майстор
Евала за единичките! Правих преди години заготовка за един купол, от медна ламарина... не е за разправяне колко труд, а междувременно тузарят нещо фалира и си останах с набутването и опита.

ПП Теоретично откапващият ръб не трябва да е остър заради корозията (имам предвид ромба, при профилирането все някъде се нарушава защитата на метала), ама щом е от фира, каквото - такова... Иначе шестостен е по-яко.

Тема "Проблем с покрива на новопостроена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: