Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Пламен Лилов - напреднал
Просто няма избор!С лепене няма да стане,това е вътре в горивната камера нали? :?
hakama - специалист
Взех лепило, сега остава да измисля с какво да топлоизолирам до някаква степен?
Шамота май няма такива качества?
jorkataG - специалист
На едно изложение видях това лепило PASCO FIX - http://www.ferex.bg http://www.pascofix.de - немско е, дават го да издържа от - 70 до + 180 градуса, 7 - бара налягане. И като гледах на какви тестови идържаше докато го представяха, според мен ще стане мн здраво. По спомен струваше около - 20 лв с една година гаранция
ето нещо интересно за лепене на метал
и силикон
MasterSil® Motor 100% Silicone е еластичен, бързо втвърдяващ RTV термоустойчив силикон с отлична адхезия към метални и неметални повърхности. Устойчив на вибрации и температури от – 50°С до + 250°С, за кратко до +300°С.

Уплътняване на двигатели, скоростни кутии, помпи и климатични системи
Периферни уплътнения при тръбопроводи за топли и студени флуиди
Уплътняване и лепене на детайли, подложени на въздействието на високи температури
Уплътняване на топлинни котли
Уплътняване на съоръжения подложени на вибрации
Маслоустойчиви уплътнения
Пламен Лилов - напреднал
Колеги нито едно от тези лепила не е посочено да издържа на директен пламък! :wink:
hakama - специалист
Ех, вече взех това - звучи обещаващо:
http://dobavkizamasla.com/?show=view_details&id=112
Дори и тук не пише до колко градуса издържа http://product-ecatalog.com/vitaltechni ... t.php?p=66
на един по-стар аналог го дават 150градуса.

Пуснахме днес пак водата, оказа се, че пробива е в ъгъла (2-3 см по вертикала) , между двете ламарини и със шкурка няма как да се влезе, варианта е с четка...
Дали се продава такава глава - на бройка (комплекта не можах да си го намеря, то когато ти трябва е така)?

В нас намерих само тази (60мм) но не става, трябва да е 40-50мм. Искам да пробвам с бормашината, мисля че ще се провре, зад тръбата.

За чистене АМВ ще свърши ли работа (с ацетон е май по-добре, но не ми се намира).

Изображение

Някой ако има излишна - да драсне едно ЛС ;)
Пламен Лилов написа:
Колеги нито едно от тези лепила не е посочено да издържа на директен пламък! :wink:
hakama написа:
... сега остава да измисля с какво да топлоизолирам до някаква степен (от резките температурни промени и директен пламък)?
Шамота май няма такива качества?
MamaMy - майстор
Все си мисля, че е по-добре да я награбите тая печка и да я изнесете и право при заварчика. Там се разглобява ( може да се наложи и развиване на болтовете с ъглошлайфа) и се прави като хората. Всичко друго е мурдарлък който после ще попречи на бъдещ ремонт. Всичкото това няма да коства повече от един ден. Ако сте оправни до вечерта ще се греете на нея.
lov - майстор
Нека се помъчи човека. То така в повечето се учим по метода на пробата и грешката.
А и много ми е интересно щом може да завре такава четка барабар с бормашината как да не може да се завари.
monilan - специалист
Прав си, в повечето случаи така се учим :lol: . Но действително щом има възможност да се вкара четка монтирана на бормашина, то всеки що годе добър заварчик ще може да навари пукнатината. Колега "хакама", казвай докъде си стигнал и какви са резултатите.
lov - майстор
За мен крайния резултат ми е ясен. Особено след допълненията че пукнатината продължава. При такава ситуация дори и без да се нагрява линейните разширение не могат да се компенсират от никое лепило. А за да се и пукне още при самата направа в тая зона са останали някакви напрежения в метала..
emko - напреднал
Това с лепилата е временна робота,докато приключи отоплителния периот.Най-добре е с нова риза,намери през гугала самия производител според киловатите са и парите.Неочаквай ниски цени -но е решение за поне 7-8год.Ако си кьс с финансите, щом си на дьрва сигурно-и аз сьм на дьрва,намери някой хладилен техник да го завари сьс сребьрен припой с малко садьржание на сребро,за по ефтино,но здраво.Може и с СО2,ако е само тази цепнатина която се вижда на снимката,ще се завари и с малко инверточе-правотоково,важното е след тази и други заварки, да се направят проби.Аз ги пробвам само на вьздух от компресора-до 2атмосфери имам преходници,пускамам вьздоха и нанасям корекции ако е необходимо,когато е отворен сьда ги проявавам с два ралични спрея-проникващ и проявяваш.Вариантите си ги избираш сам,главата си е твоя-можеш да сия трошиш колкото си искаш :axe:

Тема "Лепене на водна риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: