Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
angel_ov - специалист
Почти. Има ли някакво значение?
alsted - майстор
Май наистина с това трябваше да започнеш. Зер все някой колега няма да се окаже, че е наблизо и да ти услужи. Защо да не ти изпратим по Еконт - не мисля, че ще ти излезе по-скъпо? Моите са доста стари, но "на зор заман" ще свършиш работа. Предвид, че точно вече няма къде да се използват, изобщо не ме е страх да ти ги пратя (щото може и да ми ги не върнеш). Ако решиш, че си заслужава - пиши. Може някой по-наблизо да ти предложи. Ако решиш обади се на лични - ще ги снимам ако трябва, но по-добре напиши диаметъра на стълбовете.
Dzver - специалист
angel_ov написа:
Почти. Има ли някакво значение?
знаеш ли как да го опънеш тоя кабел?
angel_ov - специалист
Днес огледах трасето. Стълбовете повечето са от старите правоъгълните. За тях тези кънки вършат ли работа? А и 1-2 стоят на магия.Май кабелите на комшиите в района ги държат прави. Работата отива 100% на "опъни си сам кабела" след като ми казаха и цената и времето за опъване.
ZMeyGorianin - майстор
То май по-лесно ще бъде "закопай си сам кабела" :) . Тези 17 стълба на какво разтояние са един от друг?
angel_ov - специалист
Различно от 35 до 50 м.
ZMeyGorianin - майстор
Доста разтояние си е за ръчно копане! Щом не може и техника да влезе, както казваш.
Dzver - специалист
Закачай го на първия стълб с опъвателната клема.. през другите 15 само го нахвърляй на куките и на последния го опъни с колата, закаш и там опъвателна. Връщаш се на другите 15 стълба и го местиш от куките към носещи клеми/лодки..

ето една примерна снимка.. от долу има и цени на елементите..
http://www.filkab.com/main/bg/products/ ... D0%B8/528/

ако не е тайна колко ти искат за опътване на метър?
angel_ov - специалист
1 лв. За някои може да е малко, но за мен си е цифра.
angel_ov - специалист
alsted написа:
Май наистина с това трябваше да започнеш. Зер все някой колега няма да се окаже, че е наблизо и да ти услужи. Защо да не ти изпратим по Еконт - не мисля, че ще ти излезе по-скъпо? Моите са доста стари, но "на зор заман" ще свършиш работа. Предвид, че точно вече няма къде да се използват, изобщо не ме е страх да ти ги пратя (щото може и да ми ги не върнеш). Ако решиш, че си заслужава - пиши. Може някой по-наблизо да ти предложи. Ако решиш обади се на лични - ще ги снимам ако трябва, но по-добре напиши диаметъра на стълбовете.
Мерси за предложението! За връщането със сигурност ще ти ги върна, че и с нещо. Първо ще ми трябва време да осмисля цялото упражнение така да се каже стълб по стълб и времето да се пооправи.

Тема "Кънки монтьорски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: