• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
caribi - специалист
Не знам как се казва :) това което търся , затова го наричам " мерителна лента". Значи става въпрос за такава лента като на рулетките, но да е права ,а не дъговидна като при рулетките. Предполагам че трябва да е от пластмаса за да може да се залепя. Трябва ми ,за да я залепя на рамото на герунг , с цел слагам детайла и веднага да го отрежа според желаната дължина, а не като сега: мери с рулетка , отбележи с молив и т.н.. Дължината която търся е поне метър, така че ако имате информация откъде да намеря ,помагайте :prayer:
EDI - майстор
Нямаш ли изтеглящи се ограничители от страни на герунга.Иначе такива ленти съм виждал по кинкалериите.
8180 - майстор
В МикроАсу има метални линии до метър.
Сувенирните рулетки са по 1м. и са прави - 5мм, но за точност??
Едно време, геодезисти и строителни техници ползваха такива "рулетки", обикновено руски, с манивелка. ок. 1см. права лента.
Би могло и да се изработи с лазерно гравиране.
ttt - специалист
Хартиен метър няма ли да свърши същата работа? Има ги във всеки голям магазин (Практикер, Бриколаж и т.н.), дори са безплатни :)
caribi - специалист
Става въпрос за лента която да залепя на рамото на герунга , рамото аз съм го направил от метален профил 10х10х1500 , на него със скоба е ограничителя , в последния опира детайла за рязане. Ако имам примерно десет детайла да отрежа , ограничителя го придвижвам по рамото на което искам да залепя тази лента. Хартиена , шивашки метър, рулетка не стават.
kiroslavov - специалист
Аз си бях направил такава мерителна линия от рулетка, като отгоре бях изрязал лента плексиглас и го бях завил с винтове през лентата на рулетката към основата. Така и лесно се почистваше.
caribi - специалист
Май наистина има дефицит на такива елементарни неща, а пък като отидеш в строителния супермаркет уж има всичко :-k :-k
8180 - майстор
Е, потърси де - ако не у вас, все някъде наоколо се въргаля нещо такова ненужно.
http://bggift.com/1185_%D0%9A%D0%9B%D0% ... D0%90.html
caribi - специалист
Е ,тази стоманизирана лента от рулетка как да я закрепя на метален профил10х10? И по нея ще се двищи ограничител и познайте за колко време ще се изтърка? виждал съм такива пластмасови ленти , оразмерени в мм, см до метър. Слагат ги на професионални машини :?
  • 1
  • 2

Тема "Откъде да намеря "меритела лента"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: