Ел. инструментите. Консумативи.
estorm - специалист
Ще наддавам за една малко ползвана но професионална на търг. Свършва след седмица. Ако не успея вземам каквото падне от евтините споменати до тук. Като гледам каквото и да е ще върши работа щом ще се ползва рядко. Сега не ми се мисли за това, че вчера ме втресоха от фирма Кроношпан. За къф дявол ме питаха за размери без кант като насвятката 50 парчета от които половината имаха разлики в минус от по 4-5 мм. Баси хората а аз се чудех що нямаше пукнат клиент в тая фирма. Не проумявам как може да купиш техника за 50 бона да режеш и кантираш а да нямаш свестен персонал.
profesionalist_wood - майстор
Аз също имам на Райдер бисквит машината,1 глас за нея.Полезна е :)
estorm - специалист
Райдър е най изгодна като цена има си и гаранция. Оберфрезата ми е Райдър. Още като я взех и се скапа бутона който бе много неудобен. Направо се зарадвах. Сложих си един който няма нужда да е все натиснат и стана много по удобна за работа . Някой няма ли да каже от къде да си поръчам качествени дибли на изгодна цена ?
По скоро ги продават диблите на случаен принцип :? Повечето са китайци,хубави са турските,раздуват се и хващат добре дъската със лепилото Каскол 3370
EDI - майстор
Гледай да са букови, тогава няма проблем.Видиш ли шперплатови,бягай.На БОШ са хубави диблите, само с тях си работя.
griffin - майстор
Колега не се хвърляй само на големи машини, голямата машина няма да ти е удобна за работа. Гледах машините на енхел преди да зема мойта ама на енхел всичко е ламарина и това ме спря. Иначе за повечето задачи е достатъчно диска да е паралелен на основата. Честно казано до сега не ми се е налагало да ползвам челния водач или както там му казват тая планка отпред в ибей има едни на които са доста големи с големината на среден циркуляр :-). То дефакто си е такова де :-) та аз предпочетох по малкото 600 вата машинка върши идеална работа :-).
mitko64 написа:
Ferm BJM 1001-710W, звезда и половина от два отзива. Едното мнение много негативно- счупила се е след 40мин работа. Другото мнение дава задоволителна точност. А тези фрезови дискове голяма какафония с дебелината- различните марки- 4мм, 3.8мм,3,97мм. Кое е оптималното за масовите бисквитки?
аз ползвам ферм проблема е в бисквитките които ползвам от практикер хлабината едобра а турските от роси са калпави имаш и опция да смениш фрезера от вюрт или смт
Бе то има и хубави турски дибли,зависи от цената,диблите на KENT не са лоши
estorm - специалист
Отказах се от наддаването. Цената подмина една нова Ферм купена оттам. Ще вземам Райдър от дадените линкове. Ако е в комплект с ножа ако не е остава другата за 140 която е окомплектована. Друга по изгодна не намирам и май няма смисъл да търся повече. Благодаря ви за полезната информация!
mitko64 - майстор
Днес гледах в Bauhaus някакво менте Alpha tools за 98,50 лв, 860W. Разкърших я във всички посоки и си има луфтове. Не знам може ли нещо да се тунингова, а иначе всичко метално, освем ръкохватката на флекса и перчатките за фиксиране, а на всичко отгоре с 5 години гаранция.
Последна промяна от mitko64 на ср фев 27, 2013 4:07 pm, променено общо 1 път.

Тема "Къде да намеря фреза за плоски дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: