Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте приятели, реших да си направя на терасата барбекю тя е широка около метър и половина в двора нямам възможност защото вилата е разделена с роднини но с тях нямам взимане даване както и да е реших да изградя някакво барбекю в единия ъгъл, качвам снимки макарче се извинявам не са кой знае какво а и са доста старички очертал съм две места на който се чудя все още къде да го започна не разбирам много затова всякаква идея и съвет ще са ми добре дошли защото нито знам как да го започна нито нищо за да стане добре. от два дни разглеждам из интернет всякакви варианти има доста интересни неща дано и аз направя нещо хубаво :) Благодаря Ви. дано да съм уцелил темата :) ако не ще помоля тя да бъде преместена на правилното място

Прикачен файл

06012013489d.jpg

Прикачен файл

06012013490f.jpg
alsted - майстор
"Мобилно" не ти ли харесва? Изображение
bulhomes2 - майстор
На втория или на третия етаж трябва да е?

ПП. Опитай се да правиш изречения! С главна буква в началото и препинателен знак накрая (понякога и вътре). Такива са правилата на езика. А и шанса някой да те помисли за неграмотник ще е по-малък.
enviro - специалист
bulhomes2 написа:
На втория или на третия етаж трябва да е?

ПП. Опитай се да правиш изречения! С главна буква в началото и препинателен знак накрая (понякога и вътре). Такива са правилата на езика. А и шанса някой да те помисли за неграмотник ще е по-малък.
Добре де извинявам се, става въпрос за втория етаж аз така и мисля че съм отбелязал, мобилно не ми върши работа искам да е нещо изидано и да стане що годе красиво. Поздрави
bulhomes2 - майстор
Ей, добре, че си ме разбрал. Виж как ти е по-четлив последния пост :lol: :?
Такова ли търсиш? Малко не разбирам какво питаш точно
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
zandana - напреднал
Всичко е въпрос на лични предпочитания относно външния вид, а това дали ще се спазят условията относно циркулацията на дима е без значение. Или изнасяш димоотвода встрани от плочата или през нея /разбери се с роднините/ .Но така или иначе ,ще мирише/на километри/ :) .
enviro - специалист
Да колега bulhomes2 точно такива ме интересуват , но въпроса е точно за дима и от какви материали се правят, за комшиите нямам проблем тъй като те са на първия етаж а втори и трети са мой, около мен в къщите никой не живее.
Мисълта ми е как точно да направя самото барбекю. :)
enviro - специалист
Долната и горната (комина) част на барбекюто мисля да е изградя с обикновенни тухли, а там където е горивната камера или по точно където ще горят дърведните въглища да направя само там с огнеопорни, имам от една акумулираща печка към 60-70 тухли, чисто нови, не е ползвана никога тази печка, надавям се да стане с тях, ако ли не ще купя нови, относно това на коя стена да го започна все още се чудя , и също така дали има вариант да се измисля коминът да го издигна нагоре и да се получи или няма шанс смисъл ако трябва да го издигна нагоре към покрива (третия етаж)? Терасите са широки пак казвам 1,50м

Прикачен файл

18022013533f.jpg

Прикачен файл

18022013532f.jpg
dadko - майстор
Можеш да изнесеш комина, за да мине покрай ръба на терасата, но не е много удачно даго правиш солидно цялото и много тежко. Най-вероятно плочата на терасата не е изчислена и оразмерена за такъв съсредоточен товар в края. Можеш да изградиш основата от нещо по- леко, напр. итонг, горивната камера от огнеупорни тухли, а самия комин- може да е от ламарина.

Прикачен файл

Terasa_s_bbq.JPG
Terasa_s_bbq.JPG (22.74 KиБ) Видяна 13465 пъти
enviro - специалист
dadko написа:
Можеш да изнесеш комина, за да мине покрай ръба на терасата, но не е много удачно даго правиш солидно цялото и много тежко. Най-вероятно плочата на терасата не е изчислена и оразмерена за такъв съсредоточен товар в края. Можеш да изградиш основата от нещо по- леко, напр. итонг, горивната камера от огнеупорни тухли, а самия комин- може да е от ламарина.
Мерси на колегата дадко, относно стабилноста на терасата ми гарантираха, че е достатачно здрава била с двойна арматура дебела и прочия, варианта който ми даде доста ми хареса колега , благодаря ти :)

Тема "как да направя барбекю на вилата, на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: