• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
лека..имам чувството, че съм срещал и двата варианта
:drinkers: до утре
bulhomes2 - майстор
Искате ли да го преведете за по-тъпите, като мен? Туй ме възпираше да си взема трифазна ДТЗ. Ще се опитам да задам въпроса по-елементарно.

Трифазното ДТЗ само за инсталации, които след него ще ползват само трифазни консуматори ли е? Или не му пречи, че след него ще ползвам едната фаза за осветление (да речем), другата за контакти, третата за ...
pavelari - майстор
То в някакъв смисъл има сериозна връзка - но проблема от който се опасявам засяга и двата начина на употреба. С този въпрос затрудних доста "елементи" в бранша.
Според мен с това уточняване въпросите стават два, като отговора на единия е много вероятно да се окаже следствие на другия, но нека не внасяме нотка на заблуда - аз самия също питам сериозно, защото последните ми наблюдения ме разколебават.
Като пример - махам всички консуматори от едно трифазно ДТЗ и ги премествам временно на едно монофазно /на обекта временно липсва трифазен ток/ - монофазното и трифазното са за по 30мА. Монофазното пада а трифазното не е падало. Връщаме трифазното - всичко е ок. Това много подсказва за векторна сума - а и самата схема на навиване с един тороид го предполага... Но съм убеден, че съм срещал и другия вариант /то и ДТЗ има над 20 вида/
drastar - специалист
Здравейте,

Интересен въпрос :? . Какво ще кажете да измерим, как работят уредите които измерват работата на ДТЗ. Аз имам флук 1653В, друг ще има някоя друга марка и .....Да проверим за A, AC и Si
Тези уреди пускат някаква утечка, и би трябвало да работят по някакъв стандарт :?
:drinkers:
todortv - майстор
pavelari написа:
да ви светна, че трифазното ДТЗ сумира утечките алгебрично а не векторно - т.е. по 7-8 мА утечка на всяка от фазите /тя нека е една няма проблем, но е подадена на три контактни системи/ е достатъчно да пада шалтера...
Явно те глождят съмнения.
Каква е разликата между 3Р+N и 4Р и при коя как се смятат.
pavelari - майстор
приеми, че е едно и също - под 4р да се разбира 4 полюса /три фази и нула демек 3р+N/ да не избиваме в друга посока
колкото до съмненията - ако нямаше такива, някой категорично щеше да е отговорил до днес
todortv - майстор
pavelari написа:
приеми, че е едно и също - под 4р да се разбира 4 полюса /три фази и нула демек 3р+N
Защото тук ги предлагат, като отделни в първата таблица?
  • 1
  • 2

Тема "Хайде и интересния въпрос за ДТЗ-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: