• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
http://agronet.bg/agro/zelenchuci/425-k ... tenie.html

Ще ти трябват около 40- 50 картофа на ред или 150 картофа общо.
infomar
Разбрах!!
При 400 кг/декар и средно тегло на картоф 60 гр, ще ми трябва за 20-25 квадрата около 10 кг.
infomar
Информацията е супер -технологията е ясна и трябва само да се спазва. Ще сея три или четири реда през 70 см. и 30 см в реда Чудя се още обаче да слагам ли някакви примамки за попово прасе и други подземни животинки, понеже чета доста противоречиви неща за тях :? Трябва да видя какви им са цените и дали ценово си заслужава.
ivanovbg - майстор
Аз за поповото прасе правя следното: сварявам килограм жито с няколко лъжици захар, изцеждам му водата и като изстине му слагам половин шише БИ58 и го разбърквам хубаво. След като попие слагам няколко лъжици олио и го заравям през около метър по една лъжичка на около 4-5 сантиметра.
hidrazin - майстор
Това с житото е пробвано и работи. Аз само това ползвам за попово прасе. Само малко разлика в рецептата - не слагам захар. Някои съм виждал слагат и захар и бира за подобряване на вкусът. :-D И без тях работи безотказно и е доста по-евтино от например скипера. При мен дозата е на компотен буркан сварено жито една супена лъжица БИ-58 и после малко олио.
Не го заравям а с лъжицата разхвърлям из двора. По принцип даже може и да не го вариш ама ще си засееш двора с жито. :lol:
Успех!
ivanovbg - майстор
Не ми се убиват и врабчета, и мисля че ще го изкълват за 1 ден :)
ebahti - майстор
Хидра,ти си садис и зоофоб....признай :-D
kabel96 - специалист
Житото се вари да не покълва.
hidrazin - майстор
ebahti написа:
Хидра,ти си садис и зоофоб....признай :-D
:devil: Чак пък толкова? За врабчетата не бях се сетил. Значи тази година ще варя повече и по-често жито. :x Да им е.а ма..та на тъпите врабчета. Само бели ми правят. Над дворната чешма имам нещо като дърво от бръшлян с диаметър 5-6 метра и много гъста корона. Цялата година живеят в короната и зимата плющят плодовете на бръшляна - едни малки лилави топчета. После осират всичко с лилави ла..на. :evil:
Мислих вариант да го покрия с мрежа против птици ама този вариант нещо не ми харесва. Сега мисля с нещо да пръскам на цвят бръшляна за да не връзва плодове и ако някой има идея нека сподели. По принцип врабците не ми пречат ама да не кен..ат точно там. То и кучето понякога си заслажда с врабчета. Близо до чешмата му оставям храната и ония обират трохите след него ама понякога не са достатъчно предпазливи и бързи. :lol:
:partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: