• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kabel96 - специалист
И аз бера големи ядове с тия врабци.Вярвате или не вярвате ама изядоха фибрана на къщата.Не бях правил сачак щото е с ламперия покрива и е красиво ама се пъхат зад мазилката и мрежата и копаят отзат.Имаше дупка 42 сантиметра.Като изкопаха по цялата периферия на къщата напълних с камани изяденото и година две нямаше грижи.После някак се научиха и се пъхат и изхвърлят каманите и пак копаят.Накрая наковах лампирия и отдолу да скрия края на фибрана.За черешите дето са в двора не бера на килограм а на бройка като са узрели.За ранното грозде не коментирам изобщо.Затова тая година грозно не грозно-мрежа.
hidrazin - майстор
Я ба. И фибрана ли? На двора есента сложих две крила от стари прозорци и ги опрях едно до друго. Стана нещо като триъгълна палатка и там боднах лук и чесън за зелено. Вече е към 20 санта. Отстрани нямаше с какво да го запуша и сложих фибран. Още не са го надушили или има какво да кльопат. :-D Ако го бяха барнали, в короната на бръшляна щях да заложа доста голяма бомба с дребни сачми и дистанционно. Щеше да стане само врабчета и бръшлян наоколо. :prayer:
:partyman:
ivanovbg - майстор
Отровата за нещо над земята не е добро решение - връща се. Можеш да запишеш звук от сокол или ястреб и да им го пускаш периодично, но ще шашкаш и кокошките, ако имаш :) Или да пробваш с стари дискове. И не е толкова грозно.

Колкото до черешите - да не са косове? Аз и на двете от години съм вързал по крайните клони стари дискове и ги плашат като бляскат.

marmoz - специалист
Да се постна,че ще се зарибявам с еко-оранжерия,че ракията бая салата отнася :-D ,после ще я изчета цялата..........
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Можеш да запишеш звук от сокол или ястреб и да им го пускаш периодично, но ще шашкаш и кокошките, ако имаш.
Нямам кокошки и комшиите нямат. Само куче което никога не е вързвано на синджир или каишка. Свободно си щъка из двора и лятото ми прави на нищо пипера и копае доматите. :lol:
ivanovbg - майстор
marmoz написа:
Да се постна,че ще се зарибявам с еко-оранжерия,че ракията бая салата отнася :-D ,после ще я изчета цялата..........
То зарибяването е добро, но май си закъснял с разсада ако ще го ползваш за оранжерия. А еко оранжерия просто няма как да се получи. Трябва си тор :)
kabel96 - специалист
Кокошки нямам щото нещо ги изяде като малки сега уж ремонтирам кокошарника и втори опит.Това със звука на сокола е също будала работа.Пусках 17 различни звука и то на уредба 1000 вата ефекта беше че първия ден и щъркелите ми избягаха а като краен ефект е че сега говорящия ми папагал се мисли за сокол от време на време.Това с дисковете също не помага сезала дето ги бях навързал още виси тук там само като ги напече слънцето и двора става като дискотека,целия в слънчеви зайчета.Утре на светло и снимки.
ivanovbg - майстор
Остава само стария и изпитан метод: правиш на децата прашки и ....

А ето ти интересна схема на курник. Мисля лятото да си построя един такъв http://vse-sam.ru/10712-samodelnyj-kuryatnik.html
kabel96 - специалист
ivanovbg написа:
Остава само стария и изпитан метод: правиш на децата прашки и ....

А ето ти интересна схема на курник. Мисля лятото да си построя един такъв http://vse-sam.ru/10712-samodelnyj-kuryatnik.html
:mrgreen: :mrgreen: Това ако го направя братята роми ще се нанесат вместо кокошките гарантирам.Комшията ги стреля с въздушна пушка ама мен ми е жал и даже в най големите студове им слагаме по някоя трошичка на прозореца.
ivanovbg - майстор
При мен повече беля ми правят косовете - като кацнеше ятото в черешата и за 10 мин няма никой. Засега дисковете ме спасяват. Ако взимаш мрежа поне вземи по ситна против градушка.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: