Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobo1273 - напреднал
Здравейте, за да не отварям нова тема само за един въпрос ще попитам тук.
Става въпрос за прекарване на кабел до моя таван 4 квадрата кабел трипроводен, с цел включване на машини, електрожен и т.н.Цялата ми инсталация на таванското помещение ще бъде 3 проводна.
Въпроса ми е дали електрожена (трансформаторен 150А модел) ще влияе с някакви пикове на Дефектнотоковата защита която мисля да е 30мА.
Притеснението ми е да не стане да заварявам и защитата да пада на поразия.
За марка бях посъветван за Moeller комбиниран с предпазител в един корпус.Мисля да е 40А, като споменавам, че на главното табло бушона е 50 амперов автоматик.Кабела ще бъде с дължина 25 метра ако има значение.
Тези дни ще се купува ДТЗ, така че очаквам вашите мнения.
Благодаря!
pavelari - майстор
какъв е електрожена - самоделка или марков ? при повечето ЕЛЕКТРО-жени дтз-то пада заради МАСАТА /обединяване на единия вторичен извод със защитния проводник/.
bobo1273 - напреднал
Електрожена който ползвам в момента е фабричен Еinhell http://img.jofogas.hu/images/81/8161572302.jpg
pavelari написа:
при повечето ЕЛЕКТРО-жени дтз-то пада заради МАСАТА /обединяване на единия вторичен извод със защитния проводник/.
Това да го разбирам като допиране на щипка или електрод до корпуса на електрожена, така ли?
pavelari - майстор
то си е фабричен елемент /връзка/ и в указанията за работа си има предписание - че изключва дтз и да не се ползва такава. ще поразгледам схемите на твоята машинка и ще ти кажа със сигурност как стои и при теб въпроса. за момента по скоро НЕ
bobo1273 - напреднал
Интересно ми е дали и при инверторните електрожени стой така въпроса, понеже този го ползвам временно и в скоро време ще се купува инверторен и предимно него ще ползвам. При други машини наблюдават ли се подобни проблеми с ДТЗ?
bobo1273 - напреднал
Благодаря за отговора.Ще сложа един автоматичен предпазител 40А, пък ДТЗ мога и след време да добавя.

Тема "ДТЗ - колко ампера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: