• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
rusi_78 - напреднал
Намерих в някакав форум тези снимки но нямям представа как точно да я направя. Пробвах преди малко една самоделка ама нещо съм объркал и бушоните..... може ли някой да се сети как точни да ги свържа.

снимка 1
Изображение

снимка 2
Изображение

снимка 3
Изображение

снимка 4
Изображение

снимка 5
Изображение

снимка 6
Изображение
rusi_78 - напреднал
следвах снимките и ми гръмна бушона може би пропускам някой тънък момент :?
griffin - майстор
Колега това по дъската жица ли трябва да е?
Ако е жица това мисля че трябва да е една непрекъсната за да има по голямо съпротивление, но ми се струва че трябва може би да ползваш или много дълга жица така че да има голямо съпротивление за да не ти пукат бушоните или недай си боже да се запали жицата или да ползваш няколко реотана от старите котлони свързани последователно за да не светват и да не ти изгорят плексиглас-а.

ПП. Колега това май е на 12в ако съдя по щипките по снимките :-), само в тоя случай пича май е сложил дота як кабел за да не го стопи акумулатора :-)
rusi_78 - напреднал
навих няколко стоманени жици и ги включих само че неса от реотан а обикновена стоманена тел. направо изпатка .трябва ли да има някаква дължина или направо на мястото на тази жица да сложа един кварцов реитан.
rusi_78 - напреднал
да не би да ми трябва някакъв траф
Тани - модератор
rusi_78 написа:
да не би да ми трябва някакъв траф

Улучи десетката :-D Без траф няма да стане!
griffin - майстор
Колега най марзеливото което се сещам и можеш да пробваш е ако имаш един стар акумулатор който се подмятква, слижи един реотан и пробвай чесно казано не схващам точно идеята на приспособлението ама, това в средата което е като улей само там се нагрява плексиглас-а ли?

Та както и да е вземи един реотан и пробвай с различни дължини, в началото почни с цял примерно и виж колко ще се загрява, предполагам много малко и после почни са скъсяваш малко по малко докато докараш някаква подходяща температура за целите ти. Ако не искаш да го ползваш това на акумулатора като нагласиш дължината на реотана може да видиш колко ток ти смуче и почваш да търсиш траф.
inkovsv - специалист
Пробвай с реотан и последователно на него включи ел.отоплителна печка,най-добре с превключвател на степени.Включваш на различните степени и следиш степента на нагряване на реотана.Това е за 220V.
rusi_78 - напреднал
какъв траф ще ми трябва и как да го вържа
griffin - майстор
Колега ако исаш пробвай първо с акумулатор както те посъветвах ( и ако можеш де ), а иначе ти трябва понижаващ трансформатор гледайки колко голи елементи има цялата конструкция не е много безопасно да е на 220в.
Параметрите на трафа трабва да си ги измислиш меко казано :-),примерно 12-24в а за тока трябва да се види колко ще ти дърпа самия реотан или жицата която ще ползваш там.
  • 1
  • 2

Тема "приспособление за огъване на плексиглас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: