Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
mirk написа:
ELEMENTAL написа:
24 киловата-това са 110А.Ти май ще ставаш голям спонсор на Енергото :-D .
А със 6кв. мм кабели няма да стане.С такива ще имаш близо 2000 вата загубна мощност(под формата на топлина)!!!(А и близо 9 волта изместване на нулата.)
Пълни глупости.
24kW трифазна мощност:

P=(корен квадратен от 3)*U*I*cos fi

активен товар cos fi=1
U=0.38kV
P=24W
I=24/(корен квадратен от 3)*0,38*1=36.46 A
Абе нещо го въртите и сучете ама сметките пак едни и същи, само където един друг се упреквате, че говорите глупости.
Това 36.46 като го умножите по 3 не Ви ли прилича на 110А както един колега писа вече.
При триъгълник тока е 21.075А и ако бойлера е свързан така мяна да стане с пресвързване на 220В защото ако подадете 220 волта на реотан за 380 ще имате консумация на ток без да има загряване.
при звезда Iф=(24000/3)/220=36.46 A = I реотан - на фаза
при триъгълник Iл=(24000/3)/380=21.05А А = I реотан = Iфаза/корен от 3(1.73)
А иначе и аз смятам тази мощност за ненормална ако е за битови цели.
LazarGanev - "Велик майстор"
Колкото до мощността - 24кВ въобще не е много за проточен бойлер, а точно колкото е необходимо за едно домакинство. Тази мощност осигурява 11-12л/мин топла вода с dT=30*C. За захранване на душ са необходими 8-10л/мин, за кухненска мивка - 4л/мин, за вана - 16-25л/мин. Така, че ако по време на къпане се пусне мивката в кухнята, капацитета на нагревателя се използва до край. Друг е въпроса за ел. инсталацията. Просто проточен ел. бойлер е една глупост и поредица от компромиси. Помислете си какъв е комфорта тогава с масово продаваните монофазни проточни бойлери с 8кВ мощност - хем трябва да правиш нова инсталация до бойлера от 6кв/см, хем не ми се говори за комфорта при къпане!
ELEMENTAL - специалист
mirk, погледна ли какво е заглавието на темата преди да напишеш мнението си?Явно не.
Johny - майстор
Сигурен ли си , че нагревателите в т.нар. трифазни проточни бойлери са свързани между отделните фази както е според твоята сметка? Защото може и ELEMENTAL да е прав в сметките при едно друго свързване.
Като правило, тези консуматори са разчетени да се захранват и от монофазна мрежа т.е. 220V или 380V в звезда, което си е пак 220V на нагревател. Другото е от теория на вероятностите.
bonjyr89 - специалист
Тц,тц,тц... Аз съм изумен за какво са ви тия грандоманщини само незнам как можеш да смяташ разхода на душ 8-10л/мин та то по тая логика един 80л. бойлер трябва да свършва за 8мин. а по мои наблюдения свършва за 20-тина.Слагай си едно 6КВ. бойлерче с 4мм2 кабел и не се занимавай (може и 6мм2 ) но е малко по-грозно защото е по дебел :)
Тани - модератор
bonjyr89 написа:
Тц,тц,тц... Аз съм изумен за какво са ви тия грандоманщини само незнам как можеш да смяташ разхода на душ 8-10л/мин та то по тая логика един 80л. бойлер трябва да свършва за 8мин. а по мои наблюдения свършва за 20-тина.Слагай си едно 6КВ. бойлерче с 4мм2 кабел и не се занимавай (може и 6мм2 ) но е малко по-грозно защото е по дебел :)

Пусни само горещата вода от бойлера и засечи за колко време ще свърши! Не забравяй , че тази от бойлера я смесваш със студена и това кога ще свърши топлата вода от обикновения бойлер зависи до колко градуса е загрят предварително.

Ти имаш ли проточен бойлер?
LazarGanev - "Велик майстор"
LazarGanev написа:
Просто проточен ел. бойлер е една глупост и поредица от компромиси.

Тема "Свързване на п.бойлер предназначен за 3фазен ток към монофаз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: