• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Прикачен файл:
Picture 350.jpg
Прикачен файл:
Picture 331.jpg
Прикачен файл:
Picture 358.jpg
Прикачен файл:
Picture 370.jpg
Прикачен файл:
Picture 370.jpg
Здравейте колеги,от две години чета този форум и с помоща на вашите сьвети и професионални мнения стигнах до тук.Сега е време за изолацията,но преди това трябва да направа замазките на терасите.Най дьлгата тераса е 17 метра.Какьв наклон и на кьде да бьде,да бьде с един наклон или терасата да се раздели на два наклона.Терасата на пьрвия етаж излиза на двора кьдето ще има отводнителна решетка,кое е най удачното изпьлнение в случая и кьде да поставя сифони?Това е пьрвия ми пост в форума,след две години като гост в форума се реших и аз да поискам професионален сьвет.Благодаря предварително
jekasus - майстор
Ако може снимки от терасите. Така ще е по-лесно да се каже.
Само тези снимки имам в момента,дано да дават представа за ситуацията

Прикачен файл

Picture 326.jpg
VLADO66 - майстор
Водосточните тръби предполагам ще минават през терасите и ако е така може да ги отводниш там.В Минера има преминаващи сифони-много са удобни.
И аз това си мислех но нали водостоците ще се поставят след изолацията, може ли да поставя сега сифоните и трябва ли да изчислявам точно кьде ще мине водостока после така че трьбата на сифона да сьвпадне после с него
VLADO66 - майстор
Ще трябва да ги заложиш преди замазката,за изчисляване не е беда ако мръднеш няколко сантима вляво или дясно,вече като пускаш тръбите ще се целиш добре.Важното е сифоните да са точно един над друг.Гледай да предвидиш изолацията и да не ги шибнеш до тухлите.
Ако терасата ми е 17 метра значи ли това че трябва да направа замазка с наклон 17 см. :? за да я включа вьв водостока на края на терасата?
VLADO66 - майстор
Аз отгоре виждам 4 казанчета,иначе абсурд в единия край.
jekasus - майстор
Монтираш такива(намерих по-евтини) или подобни на около 4 м един от друг на дългите тераси и по един на малките, като отводнителни тръби ги вграждаш в стените(там ги запенваш или замазваш с циментов разтвор). Колкото са подалеч от стените сифоните, толкоз по-добре. На долната площадка ги заустваш в канализация. Правиш замазка към тези сифони с наклон 1-1.5% и полагаш на два пласта хидроизолация газопламъчно, като тя да застъпи 30см по стените. Правиш топлоизолация по стените до шпакловка и правиш още една замазка с наклони спрямо плочките, които си избрал. Следва течна хидроизолация на три ръце и компенсаторни ленти. Полагаш плочки и первази и правиш минерална мазилка или каквото си избрал за крайно покритие.
Варианта изглежда скъп, но няма да има никакви проблеми с проникване на влага към стаите.
До нивото на вратите имам 7 см.Каква замаска предлагате да направа-пяськ цимент с xps или перлитена, и еднаква ли е замазката за вьтре и за терасите :?
  • 1
  • 2

Тема "Сьвет за наклон на замаска на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: