Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ferrari4456 - специалист
Хилил съм се като магаре 15минути и не вярвах на очите си!
Пуснете му направо трифазен!
Като се замисля готино ще изглежда пускате жиците по водата дава на късо опръсква ви почвате и вие да подскачате заедно с бълхите или каквито са там ,абе голям смях ,направи и едно видео!
ПП Не се сдържах!
Просто си купете 1литър спирт и преди да се изперат се разрежда малко спирта и се накисват...
Ще дадеш 15лв за спирт ,ама поне няма да е дууууууу баммммм чшшшшш накрая някакво дете с леген в ръцете и баща хванал се за полюлеа с кабел в ръка ,цялата стая черна и жена чакаща го с точилката! :-D
Така не бях се смял от години!
petkomz - специалист
ivanovbg написа:
Linux-Code написа:
Един друг пък го посъветвал преди да пуснат заразените дрехи в пералнята, да ги сложат в леген с вода и вътре да пуснат ток, само не знаел на какво разстояние да разположи двата кабела на фазата и нулата, дали да са един до друг, или в единия край на легена фазата, а другия край на легена нулата и между тях дрехите...
Не правете това у дома!
+1 [-X [-X [-X Това не е шега работа!!!
zmiori - специалист
Абе квиса тия дрехи да не са нещо дизайнерски? Я в открития огън и на магазина за нови. Ба си и дрехите само се чудите в къв филм да се набутате.
Извиняваи за тона ама е смешно. А за двигателното масло върши работа, имам съсед ловец само дебне някой да сменя маслото на хавтомобила и вече е при теб за старото. Ходят из района на дружинката и гледат къде се търкалят в калта там изсипват старото масло. Като се въргалят в калта и се намазват и с малото та глианите сами се лекуват.
ivanovbg - майстор
Абе стига сте писали глупости.Дрехите на балкона в чувалче и след седмица са чисти откъм зараза. Яйцата си ги снасят само в кожата, не в дрехите. Виж по притеснително е че е доста заразно и може би цялото семейство трябва да се лекува профилактично.20 дни е инкубационния период- в смисъл чак тогава акарчетата стават доста и се почва сърбежа. Повечето неща в къщи като покривки, чаршафи могат да се изгладят само с парна ютия за да се обеззаразят. Не е лошо и да се помисли откъде се е заразило детето. Някое куче, коте, друг човек... и да се третира и там. Обувките и играчките също се събират в полиетиленови пликове и не се пипат най-малко 7 дни.

Може да се направи и едно пръскане в къщи с 2% разтвор на сода бикарбонат в тоалетни бани и ...абе не е лошо в цялата къща.

Животните с които детето е било в досег може да се намажат с горяло масло че е без пари и много ефективно.
Linux-Code - специалист
ferrari4456 написа:
Хилил съм се като магаре 15минути и не вярвах на очите си!
Пуснете му направо трифазен!
Като се замисля готино ще изглежда пускате жиците по водата дава на късо опръсква ви почвате и вие да подскачате заедно с бълхите или каквито са там ,абе голям смях ,направи и едно видео!
ПП Не се сдържах!
Просто си купете 1литър спирт и преди да се изперат се разрежда малко спирта и се накисват...
Ще дадеш 15лв за спирт ,ама поне няма да е дууууууу баммммм чшшшшш накрая някакво дете с леген в ръцете и баща хванал се за полюлеа с кабел в ръка ,цялата стая черна и жена чакаща го с точилката! :-D
Така не бях се смял от години!
Баце и аз се разсмях с този твой пост :-D :-D :-D Хубав сценарий за детско анимационно филмче :-D В интерес на истината таткото вече я направил тази работа - турил дрехите у легеня, и кабела у водата и така изчакал около час. Обади ми се да ми каже че от едната жичка вероятно фазата, излизали ситни балончета и само това било. Аз преди години правех експерименти като слагах сол във водата и направо завираше за секунди, но не му казах това.
zmiori написа:
А за двигателното масло върши работа, имам съсед ловец само дебне някой да сменя маслото на хавтомобила и вече е при теб за старото. Ходят из района на дружинката и гледат къде се търкалят в калта там изсипват старото масло. Като се въргалят в калта и се намазват и с малото та глианите сами се лекуват.
Аз също както отива работата може да търся отработено моторно масло, понеже смятам да извадя старата нафтова печка "Балкан" от избата и да го ползвам като отопление вместо нафта, та уж оно ефтино ми довадя, че с този скъп ток да се топли човек стана безобразна работа.
ivanovbg написа:
Абе стига сте писали глупости.Дрехите на балкона в чувалче и след седмица са чисти откъм зараза. Яйцата си ги снасят само в кожата, не в дрехите. Виж по притеснително е че е доста заразно и може би цялото семейство трябва да се лекува профилактично.20 дни е инкубационния период- в смисъл чак тогава акарчетата стават доста и се почва сърбежа. Повечето неща в къщи като покривки, чаршафи могат да се изгладят само с парна ютия за да се обеззаразят. Не е лошо и да се помисли откъде се е заразило детето. Някое куче, коте, друг човек... и да се третира и там. Обувките и играчките също се събират в полиетиленови пликове и не се пипат най-малко 7 дни.

Може да се направи и едно пръскане в къщи с 2% разтвор на сода бикарбонат в тоалетни бани и ...абе не е лошо в цялата къща.

Животните с които детето е било в досег може да се намажат с горяло масло че е без пари и много ефективно.
Преди малко ми се обадиха, ходили пак при лекаря, и казал че дрехите може да ги оставят или на терасата за около 2 седмици, или в голям широк чувал, като вътре поставят буркан с вода и 3-5 таблетки формалин, като затворят плътно чувала, и след 48 h нямало да има нито една жива гад. Всъщност лекаря им казал че акарите издържали не повече от 3 дни в неорганична среда, единственото опасно е ако са полепнали яйца по дрехите и от там полепнат по кожата, за това. Дано да го излекуват малчугана. Играел с някакви котки, с кучета, вероятно от тях е прихванал крастата. Аз им казах да си напръскат килима с Биокил като всичко свърши.
gogata1987 - специалист
Linux-Code написа:
Аз им казах да си напръскат килима с Биокил като всичко свърши.
И животните могат да си обработят с него. Само че, не съм сигурен дали е ефикасен точно срещу краста.
MamaMy - майстор
Трезон в пералнята няма ли да оправи нещата?
Аз го ползвам като универсален дезифектант
miroton - майстор
Като не ви се изхвърлят скъпите дрехи поне използваи те УВ лампа,в болницата се пуска постоянно.
Linux-Code - специалист
Благодаря все пак за изчерпателните мнения, но снощи ми звънна моят приятел и ми се оплака че малчугана пак започнал да се чеши, този път му се появили пъпки, които при разчесване пускали безцветна течност без цвят и миризма, той прочел в интернет че това била така наречената мокра екзема, която била алергия в резултат от акарите. Но пък не е наясно дали е само вторична алергия, или още има паразити в кожата му, уж го мазаха с акарол, уж се беше успокоил, а от вчера пак започнал да се чеши този път с екзема. Някой ги посъветвал да го мажат с газ за осветление като я разредят с олио, но пък не е наясно дали да престои с тази газ или след 1 час да го измият. Аз мисля че играчките му са заразени, и той прихванал паразита от тях, понеже уж дрехите му ги дезинфекцирали, но пропуснали играчките. Някой наясно ли е ако го намажат с газ за осветление, трябва ли като Акарола да престоява без да се мие тялото, или след няколко часа да го измият. Дайте акъл че родителите му са в паника.
ZMeyGorianin - майстор
Linux-Code, тези проблеми не се решават на принципа "проба/грешка" и със съвети от форумите! Не мъчете детето, а си намерете кадърен дерматолог-дори и ако трябва да се плаща на частно-докато няма все още усложнения!

Тема "Дезинфекция на пране в автоматична пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: