• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте на всички в този невероятен форум. Аз съм начинаещ по отношение на работата с гипсокартон. Един приятел ми препоръча форума. За близо месец прочетох доста от темите. Останах приятно изненадан колко много хора и с какъв професионализъм се занимават с гипсокартон. Срещнах и много сериозни спорове по някои от темите, което за пореден път доказва две неща:
1. В спора се ражда истината /и идеите/;
2. Няма значение как, важното е поетият ангажимент да се изпълни качествено и в срок.
Като се надявам за второто, че ще става приоритет в работата за все повече хора в България.
Имам въпрос на който много от вас биха се изсмели, но за мен като начинаещ в тази област е притеснителен. Реших да си направя окачен таван в спалнята. Сдобих се с всички необходими материали и инструменти, начертах на лист необходимата конструкция и пресметнах всичко НО се стигна до нивото което трябва да определя за UD профилите. В някои от темите /статиите/ срещнах, че това се прави с прозрачен маркуч и вода. Някой ще ми обясни ли по-подробно как се прави това и или ще ми препоръча друг метод.
Благодаря Ви предварително!
Justy - майстор
Просто е. Маркучът трябва да е по дълъг от разстоянието между най отдалечените ъгли с поне 30 % за да има провисване. Наливаш водата и поставяш в два ъгъла. Когато нивата се успокоят - маркираш. След това местиш единия край към съседен ъгъл. Повтаряш операцията. Ако си работил правилно - последната марка трябва да съвпадне. Имаш четири марки, които са в една хоризонтална плоскост.
tottenham - специалист
аз също ти препоръчвам водната нивелация, но прогони хубаво въздуха от маркуча, за да не ти внесе грешки при маркирането!
Благодаря за разяснението. Захващам се веднага.
Това с маркуча го направих, но когато съединя маркерите като сложа нивела не е равно. Трябва ли да бъде равно или аз някъде бъркам. Да отбележа, че нивела ми е 1 м. /турски/.
tihomir1111 - специалист
Купи си дълъг маруч-около 3-4 м.,силиконов прозрачен.Напълни го с вода,сабери двата края на маркуча в ръката си и гледай как се изравнява нивото.Това е на принципа на скачените съдове.Изчакай да излезе въздуха(мехурчета не трябва да има).След това си избери нивото на тавана и там направи чертичка с молив.(белязка).Сложи единия край на маркуча на белязката ,а другия край-в ъгъла между двете стени(на височина горе долу кадето е белега(респективно и кря на маркуча)Изчакай нивото на водата да се успокои и тогава бележиш в ъгъла и на двете стени.Това се повтаря ,докато навсякъде ,кадето ще има UD сложиш белязки.Успех и ако нещо не става ,ние сме насреща.И да -трябва да е равно т.е.-на нивел
тонито - специалист
На един ориятел тавана имеше деневилащия от единия край до другия на хола си от 12 санта..замерихме 4-те края на стаята къде е най ниско и пуснахме от там нивото..с нивел 1.80м. на сола обиколихме стаята и я разчертахме..получи се това:

Прикачен файл

а1.JPG
а1.JPG (21.06 KиБ) Видяна 10624 пъти
Стаята е дълга 4,50м. и широка 3,45м. Купих силиконов маркуч /прозрачен/ 8,00м.. Според мен няма значение колко голям ще е провеса. Напълних го с вода и направих посоченото то вас. Оказа се, че и при мен денивилацията е около 12 - 13 см.
Благодаря на всички които се отзоваха. Запазвам си правото да Ви притеснявам и през следващите етапи на монтажа.
Весели празници на всички.
Последна промяна от baribatka на съб дек 22, 2007 5:31 pm, променено общо 1 път.
leonardo_vd - модератор
baribatka написа:
Стаята е дълга 4,50м. и широка 3,45м. Купих силиконов маркуч /прозрачен/ 8,00м.. Според мен няма значение колко голям ще е провеса. Напълних го с вода и направих посоченото то вас. Оказа се, че и при мен денивилацията е около 12 - 13 см.
Благодаря на всички които се отзовоха. Запазвам си правото да Ви притеснявам и през следващите етапи на монтажа.
Весели празници на всички.
При тези размери, няма нужда от маркуч. Обикновен нивел върши идеална работа.
Пробвах само с нивел. Тръгвам от единия край по нивел по нивел и когато ги срещна се получава разминаване от 2-3см. За това си мисля, че може да е от нивела.
  • 1
  • 2

Тема ""Хващане" на ниво в четирите ъгъла на много крив т" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: