• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=LhzcpiNuRKE

Ето го и на новия модел.

Странното е, че няма (не мога да намеря) инфо за стария модел "altes modell". Натъкнах се само на клиповете на производителя и на една обява за продажба. Цената беше 599 евро :shock: . Тоя чип Тошиба, на стария или на новия модел е сложен. Някой знае ли?
fanti - помощник
Мерси колеги за съветите които ми предоставихте за да направя своя избор.Реших да си взема TIG-200 без пулс. Знаете че няма нещо което се ползва да не се развали някога и поради тази причина избрах TIG-а защото тук се предлага гаранция 3 г. и най- вече обслужващ сервиз . Това според мен е най- важния фактор.Втория фактор който ми повлия е че TIG 200 Puls го няма при г-н Драгозов а само при немеца и трябва да се поръчва от там а цената става друга . Доста нагоре .Обадих се на г-н Драгозов и той ме информира за това .А и отстъпката която ми предложи като съфорумец също е добра :) \ ще си покрия пътните до Пловдив\ .Колегата \ gogo 7777\ опоменава за друга машинка \CEBORA POWER TIG 1665 DC \ но тя е непосилна за мен . Да всеки знае Fronius , Kemppi , Cebora , Esab и тъй - нататък - все световно известни производители но продуктите им са доста скъпички за нас ако не ги ползваш твърде професионално разбирасе .Това е моят избор като цяло и дано не греша . Разбирасе ще споделя впечатления кято я закупя . Ще я тествам и с дълъг кабел \ удължител \ за да видя дали ще се усети разлика при заваряването с обмазан електрод. Живот и здраве в сряда ще патувам за Пловдив за да си я купя . http://www.youtube.com/watch?v=BzB1JbcBuW0
pansim - майстор
Честито за избора. Дали е добър или лош, надявам се да споделиш безпристрастно.
На дълъг кабел с малко сечение ще има разлика. Тази машина няма PFC.
И още, при повреда на силовата част, се заменят сравнително лесно елементи, но ако се повреди управлението, /с микроконтролер/ се сменя цялата платка. Имай едно наум :wink:
fanti - помощник
pansim написа:
Честито за избора. Дали е добър или лош, надявам се да споделиш безпристрастно.
На дълъг кабел с малко сечение ще има разлика. Тази машина няма PFC.
И още, при повреда на силовата част, се заменят сравнително лесно елементи, но ако се повреди управлението, /с микроконтролер/ се сменя цялата платка. Имай едно наум :wink:
Благодаря \ ,pansim\ за съвета казваш че се сменя цялата платка ако се повреди при управлението . Предполагам че нямя да е толкова скъпа както е при марковите инвертори 1\2 от цената .Надявам се и разликата при пробата с дълъг кавел да не е толкова същественна . Все пак имаш потенциометър да си нагласиш плавно ампеража \ заварячния ток \.
gogo7777 - майстор
Не мисли за повредите, а как да си изкараш кинти с апаратчето. Да ти служи вярно и безотказно дълго време. Пиши за впечатленията ти от инвертора.
Предполагам че нямя да е толкова скъпа както е при марковите инвертори 1\2 от цената
Това е вярно при НЕмарковите инвентори. Не си струва ремонта------хвърляш и взимаш нов------При другите е друга топологията, стратегията на производителя и начина на изработка. Дано имаш възможност да имаш и от "убавите" за да се убедиш лично, пожелавам ти го искрено :)
patologa_ds - напреднал
Кои са "убавите" !? :)
gogo7777 - майстор
Тия където на опаковката им пише това, което го има и в самия апарат :-D
agj - майстор
fanti поздрави за избора! =D> Като се вземе в предвид че търсиш машина за лична употреба и обстоятелствата описни от теб, избора ти е абсолютно правилен,а гаранционния и след гаранционен сервиз е изключително важен ,в този случай нито първоначалната инвестиция нито поддръжката на маркова машина е оправдан защото на всички тук е ясно че само ремонта на маркова машина може да достигне цената немарковата ! И въпреки че работата с машина от един добър марков модел е удоволствие аз не бих препоръчал на човек който ще използва машината изключително рядко ,да влага инвестиции в скъпи маркови машини при положение че на половин цена може да се купи машина която ще върши същата работа а дори и много повече с оглед на цената и възможности!
agj - майстор
patologa_ds написа:
Кои са "убавите" !? :)
Всяко едно нещо за което важи максимата :Целта оправдава средствата! :supz:
Поне аз така мисля!
Последна промяна от agj на вт фев 19, 2013 11:31 pm, променено общо 1 път.
fanti - помощник
Благодаря колеги . Утре ако всичко е наред ще я имам тази придобивка . Мерси за всичката информация която ми предоставихте за да направя своят извор . :drinkers: :drinkers: :drinkers: :prayer:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: