Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Profi Stroi - специалист
generala_1 написа:
мисля даси взема LCD тв и си мисля 4е при цифровата щее по добро ка4еството а за кабела знам 4е те 6тего инталират ама неискам кабели из стаите и искам даги вкарам в замаската ама незнам дали обикновен кабел които е за кабелната щтеми свърши работа
Не се лъжи че ще имаш по добра картина
В България все още или поне до 2010 г не е навлязла тази телевизия на която работят новите телевизори и половината функции със и без кабелна не можеш да ги ползваш
Кабела си е обикновен коаксиал
Положи си сам за да няма "Дупка до дупка"
Аз съм на Булсат и за мометна нямам забеллежки
Имах такива първите няколко дни до момента до който отразиха договора в офиса си
darken_nz - специалист
Profi Stroi ,прав си .
velsi и ти си прав ,но ако ще им плащам ще ги викна да си направят нещата ,като ще има дограма ги викаш преди да я сложат да си направят трасето.
:)
Тани - модератор
velsi написа:
darken_nz написа:
Аз пък не мога да те разбера защо се занимаваш като то си е тяхна работа и те ще си го направят .
И кой ще седне да си замазва кабела за телевизията било то цифрова или кабелна и защо ?
Е, какво толкова има за разбиране?! Като било тяхна грижа да дойдат и да му пробият чисто новата дограма например? Човека иска да си прекара кабел предварително, а не да прави импровизации.
Нагледни отговори!

Изображение

Изображение

Изображение
Тани - модератор
Profi Stroi написа:
generala_1 написа:
мисля даси взема LCD тв и си мисля 4е при цифровата щее по добро ка4еството а за кабела знам 4е те 6тего инталират ама неискам кабели из стаите и искам даги вкарам в замаската ама незнам дали обикновен кабел които е за кабелната щтеми свърши работа
Не се лъжи че ще имаш по добра картина
В България все още или поне до 2010 г не е навлязла тази телевизия на която работят новите телевизори и половината функции със и без кабелна не можеш да ги ползваш
Положи си сам за да няма "Дупка до дупка"
Аз съм на Булсат и за мометна нямам забеллежки
Имах такива първите няколко дни до момента до който отразиха договора в офиса си
Мнения, мнения, но ето и малко факти
bTV ще бъде първата HD-телевизия у нас,

т.е. телевизия с висока резолюция, изцяло оборудвана с HD техника. Целият апаратно-студиен комплекс ще е оборудван в съответствие с изискванията за излъчване с висока резолюция.

Телевизията вече е закупила част от техниката – някои HD камери например, а апаратният комплекс и системите за монтаж са готови за излъчване в HD формат.

Телевизията вече засне няколко големи проекта на HD – първата поредица от bTV Документите – "Българите", мачове от Шампионска лига и финала на Survivor Експедиция Робинзон. Сериалът на bTV, който ще бъде излъчен на пролет на 2008 г., също ще бъде заснет изцяло с HD техника. Първите HD излъчвания да започнат догодина.
По добре сега си вземи такъв телевизор за да не съжаляваш догодина :-D.
generala_1 - напреднал
а сега и дами пепоръ4ате марка и модел такъв тв а и цените как варвят незнам
darken_nz - специалист
Че започват да навлизат е факт ,но докато стигнем качеството на европейците има много хляб да изядем .
Аз да съм казвал да не си купува ?
Казвам му да не се лъже,че всичко в цифровата е перфект(както и при кабелната ,всичко е относително ).
Тани,не споря при тебе може качеството да е добро ,но при някой друг да е лошо и той да си скубе косите
Разбира се зависи и от самото ТВ . :)
Плюс това е факт ,че искат повече пари .
Ако кабелната му е добра няма смисъл,но щом е решил .
Колкото до ТВ- то избери този който най-много те удовлетворява като цена и функционалност (тоест да има повече глезотийки)
Марката -ами има различни -LG ,Samsung ,Panasonic ,Sony и др. (въпрос на вкус ,всеки има различни предпочитания )
Аз ползвам LG с години и не се оплаквам ,но както казах -въпрос на предпочитания .

:)
hygro - майстор
Profi Stroi написа:
Обикновен е само на външен вид. Стандартните ТВ коаксиални кабели работят сносно до около 600-800MHz. Първата междинна честота, която идва от LNB на сателитната антена, е доста по-висока 950-2150MHz. Трябва ти коаксиален кабел, който да е предназначен за работа на тези честоти. Има го в магазините, в които се продават сателитни приемници.
Profi Stroi - специалист
hygro написа:
Profi Stroi написа:
Обикновен е само на външен вид. Стандартните ТВ коаксиални кабели работят сносно до около 600-800MHz. Първата междинна честота, която идва от LNB на сателитната антена, е доста по-висока 950-2150MHz. Трябва ти коаксиален кабел, който да е предназначен за работа на тези честоти. Има го в магазините, в които се продават сателитни приемници.
Под обикновен имах предвид че е на свободна продажба
KrazyIvan - помощник
Първо е важно на толко ТВ искаш да пуснеш Сатлитна ТВ, за всяко ТВ ти трябва отделен коксиален кабел до антената (не както на кабеланта да се разклоняват) и применик за всеки ТВ.
Ако искаш да сложиш и мотор на антената за да я въртиш и по другите спътници ти трябва една 4-ворка 0.75 примерно от ТВ до антената.
За Бултсат е по ефтино от ИТВ, голяма разлика няма, освен някой канали. Аз гледам повече ИТВ, макър че имам и булсат. Лошото на булсат е че нямат EPG, т.е програмата да видиш кое следва и в колко часа кое почва.

Ако искаш да слагаш мотор си вземи антена поне 1.20см (около 40лв), тези който ги дават от булсат и ИТВ са малки 60/90см и няма да ти свършат работа. Мотора и позиционера са около 100лв. LNB - окото от пред е около 14лв. за 1 ТВ. Ако искаш да повече до 4 ТВ купуваш четворноLNB около 60-70лв. Така всеки ще гледа каквото си иска.
Пускаш кабели от всеки ТВ до антената коксиални. Това е ощбо взето.

Ако имаш въпроси питай
generala_1 - напреднал
благодаря на вси4ки за компетентните мнения

Тема "ITV vs BULSAT com" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: