• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Добре е че съвременните модели имат екстрата за спиране при претоварване. Преди петнадесетина години разцепвах един ресор от шкода с ъглошлайф от тези старите, ловешките. Като заклини диска, направо гръмна, откъсна предпазителя по заварката и изхвърча на три метра. Разминах се само с насолване в очите. Оттогава никога, ама никога не работя без предпазител, докато преди случката съм го свалял понякога за по- дълбок срез. Преди години пък ми се заби стружка в окото при рязане. Оттогава само с очила. Изглежда винаги трябва да ни се случи нещо за да поумнеем.
Chefo77 - майстор
Те затова хората са казали, че и глупавите, и умните се учат от грешки. Глупавите - от собствените си, умните - от тези на другите.
Не се обиждай, не го казвам в този смисъл. На мен ми се е пръскал турбо-диск, добре че не ми наряза лицето. И е почти заклинвал малък шлайф с диск за дърво. Оттогава - безопасността на първо място!
kolev_k - специалист
Не е глупав този който направи грешка,глупав е този който я повтори.Режа летви,талпи,клони,плоскости с ъглошлайф Спарки-150.Диск за циркуляр.И с видия е много гот,но товари повече,че зъба е по-широк.Връзвам "опашката"на шлайфа с една дебела свинска опашка за ръката ми и ставам като Робокоп.Много рядко ми се случва да заклини,но го удържам шлайфа.Естествено много внимание,и човек да стои на щепсела.Извинявам се че темата е старичка.
Chefo77 - майстор
Пич, мислиш ли, че ако диска заклини, тоя на щепсела ще може да направи нещо повече от това да се изплаши?
Много хитро си се сетил - да си вършеш шлайфа за ръката. Така можеш да бъдеш сигурен, че винаги можеш да го хвърлиш, ако стане напечено :)
150 на малък или на голям шлайф?
kolev_k - специалист
150 диск на 150 шлайф.Ако го хвърлиш,знаеш ли накъде ще скочи?Този дето стои на щепсела е на разстояние и непрекъснато ме наблюдава.И кабела в ръката му.Както казах успявам да го удържа.Когато режа талпа да речем стъпвам с крак и с лява ръка си помагам.Клони на дървета с една ръка ги режа,по-тънките разбира се.
gogo7777 - майстор
Егати гимнастиките :-D .....Хора не правете това в къщи.....Ъглошлайф за 150 диск не се държи с една ръка. С другата ръка ако нещо мислиш, че помагаш при рязането се заблуждаваш, може само да предизвикаш злополука. Представи си, че нещо те стресне при рязането. Първото и най-важно условие при работа с подобни машини (каквито и да са те) е да си направиш удобство :idea: ..

С една ръка може само да се яде и пие :-D .
idunno - специалист
Не мога да си представя, че някой ще реже дърво с ъглошлайф, толкова ли няма евтини циркуляри, зегета и подобни, дето са за тая работа.
mitko64 - майстор
На днешно време кеф и саблени, кеф, кеф ти верижни по стотина лева, но като ни ръчка дявола няма спасение. Това е единственто извращение за ъглошлайфа за което си и не помислям.
jekasus - майстор
Аз я правя тая работа :-D но никога няма да я препоръчам на никой. Някои хора гълтат саби, ама аз няма да направя тая простотия :-D
ESPACE - майстор
Аз да попитам ако ви се наложи да отрежете от буков паркет залепен със смола ивица 3-4см от стената по протежението и, с какъв инструмент ще го направите от всички, които сте изредили?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: