• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sspoko - специалист
Преди три четири години си купих един датчик с пура 150 вата и досега работеше без проблем в един коридор но миналата седмица изведнъж започна да прави дискотека да се включва изключва непрекъснато на интерваали от няколко секунди без дори да има движение, ако някои има идея какъв може да е проблема и дали е отстраним или да търся нов? Ако има значение преди няколко месеца смених пурата с обикновена крушка.
VLADO66 - майстор
Да не се е намърдала някоя гад при сензора :? К
ivanovbg - майстор
Скоро едно такова и на мен ми направи същото. Представи си какво бе учудването ми като го отворих - изпадна една хлебарка :)
hladnia - специалист
sspoko написа:
досега работеше без проблем в един коридор но миналата седмица изведнъж започна да прави дискотека да се включва изключва непрекъснато на интерваали от няколко секунди
Единия вариант е, както написаха колегите, някоя гад.
Другия, нещо в захранването ,най често променен капацитет на кондензатора С№11на снимката и подчертаното с червено.
Изображение
Последна промяна от hladnia на вт фев 19, 2013 10:24 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
hladnia написа:
Другия, нещо в захранването ,най често изсъхва кондензатора С№11на снимката и подчертаното с червено.
Тоя кондензатор С11 не може да изсъхне защото просто не е мокър (електролитен). Понякога прекъсва. Ако дефекта е от него изобщо няма да включва защото просто няма да има захранване.
На питащия му остава да провери за гадинка в датчика и също така да размърда тримерите за настройка. Понякога правят лош контакт. Останалото ...
:partyman:
Junak - майстор
Аз пък залагам на това, че лампата осветява сенсора
mitko2be - специалист
Пробвай да раздалечиш лампата от сензора. :?
Draganov - специалист
mitko2be написа:
Пробвай да раздалечиш лампата от сензора. :?
+1
sspoko - специалист
благодаря за съветите тези дни ще го разглобя да видя за гадинки и ще пробвам да отдалеча и крушката и ще споделя резултата :partyman:
zimel - специалист
hidrazin написа:
hladnia написа:
Другия, нещо в захранването ,най често изсъхва кондензатора С№11на снимката и подчертаното с червено.
Тоя кондензатор С11 не може да изсъхне защото просто не е мокър (електролитен). Понякога прекъсва. Ако дефекта е от него изобщо няма да включва защото просто няма да има захранване.
На питащия му остава да провери за гадинка в датчика и също така да размърда тримерите за настройка. Понякога правят лош контакт. Останалото ...
:partyman:

Moите уважения, но неелектролитните кондензатори също си менят капацитета. Аз съм подменял няколко ... и точно в безтрансформаторното захранване.

Склонен съм да мисля, че диелектрика си загубва свойствата и капацитета започва да намалява.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с датчик за движение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: