• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
gogo68 - напреднал
Pooh написа:
zmiori написа:
Георгиев, човека пише че мебелите му са на 5-6 см. от тавана и че няма място за ГК+вата.
gogo68 написа:
всички гардероби и шкафчета са ми почти до тавана - на 6-7см. от него
Достатъчно е да се направи скара на едно ниво.
Може да лепи XPS и да го шпаклова (това, че на мен не ми харесва, не го прави автоматично грешен вариант)

Като цяло - по темата е толкова дъвкано и предъвкано, че не е учудваща липсата на активност. Мен не ми се убеждава никой в предимства и недостатъци на ватата.
gogo68 написа:
Знам, че с вата е най-добре
Ето - и човека си го знае, ама иска някой друг да му вземе решението и да го убеждава. Да беше дал някоя снимка - да има за какво да обсъждаме и мислим, а така само си говорим наизуст.
gogo68 написа:
Над мен и под мен живеят само по един човек и почти не отопляват - с една дума студен апартамент!
Тука е разковничето - студен под=студени крака=усещане за студ непрекъснато. Отделно - всичката топлина се качва да грее краката на съседа от горе, но той едва ли се оплаква :wink:

Външната изолация е и на трите страни и е EPS 50mm
Малко е, но все е нещо.
Значи - освен тавана и пода трябва да изолираш, за да има файда.
Та така...
Мисля, че няма нужда от снимки - писал съм, че шкавчетата и гардеробите ми са на 6-7см. от таваните! Не мисля да си сменям цялото обзавеждане заради ватата! :wink: За пода също няма как да го изолирам, понеже навсякъде е дъбов паркет! Та значи съм решил таваните да се направят с XPS от 50мм. и отгоре мисля да се налепят от релефните стиропорени плоскости от 10мм. Ще задам въпроса така - добро ли е това решение? Ако някой се сеща за по-добро за конкретния случай, нека да сподели! Другото което ме вълнува е да кажете кои материали са добри и как да се налепят, като се има в предвид малкото място! Нещо от рода на лепила, марки, фирми. Ще се сложат и дюбели. А горните плоскости с какво да се лепят върху XPS-а?
Благодаря!
VLADO66 - майстор
Добро решение в духа на форума.Ползвай пяна за лепене на ТИ за XPS-а
EDI - майстор
Виж тук, ако си решил фибран и декоративни пана, може да ти послужи - viewtopic.php?f=17&t=39388 .Фибрана с пяна, паната с лепило в кофички, первазите с ХЕНКЕЛ.
gogo68 - напреднал
Благодаря за съветите! Моля за конкретни марки и производители, както на XPS-а, така и на декоративните пана, а и също на лепилата, ако може! :thumbs:
EDI - майстор
Фибрана е от зеления, май беше български.Виж на АУСТРОТЕРМ, има добри предложения.Паната са някакви немски, не знам марка.лепилото за паната е българско, има го навсякъде.Пяната за ТИ, - ЦЕРЕЗИТ, на СИКА или на ТИТАН.
Mega - специалист
Проблема на човека не е с жилището а с газта. През последната година, клиенти масово минават от газ на климатици. Оплакванията са за нереални сметки за газ. Били са абонати от години и всичко е било нормално. Последните две зими, изразходеното по документи е тройно. Подозренията къде мислите, че са? При сметка в Белгия за ток и газ на месец 80 евро а тук само за газ 300 евро?
VLADO66 - майстор
Сашо Дончев граби като за последно-нали го махнаха от тръбата на Газпром,сега ако се смени власта може да се кротнат сметките,ама изолацията е задължителна-20% са си 20%.
N.Georgiev - специалист
Този фибран на тавана ще ти докара само ядове ( конденз ) - 6-7 см може спокойно да си направиш гипсокартон и да сложиш вата .Ефекта от топлоизолацията ще е по добър , ще имаш добре изпънат таван ( не като със фибрана ) няма да имаш конденз , а и тези релефните пана са отвратително грозни .
Като се замислиш 5 см фибран + лепило ( пяна ) мрежа шпакловка и гадните пана , пак са си 7 см
И в духа на форума , не всичко казано тук е правилно , защото повечето коментиращи не са специалисти в областта ,а даването на идеи от такива води до грешки .
Топлоизолацията е за външен монтаж и не пропуска влага в момента в който я монтираш в затворено помещение влагата остава вътре и ще има водопади по стените и красиви мухлясали петна по ъглите на външните стени .

Ти си решаваш тавана е твой .
gogo68 - напреднал
А сега де! И какво правим?!
EDI - майстор
Ти си решаваш.Аз конденз нямам и няма и да имам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: